avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare anticipata

Vreau sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta de 60 de ani care o implinesc anul acesta in luna Aprilie. sant nascut in 24 aprilie 1959.Si mai doresc sa stiu cu cat se diminueaza fata de cea de la termen. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:37, 25 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penalizarea va fi in functie de stagiul de cotizare pe care il veti avea la acel moment.
la varsta de 60 de ani voi avea cca 34 ani vechime
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru barbat, conditia de stagiu pentru pensie anticipata paratiala este de 35 ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in 2014 marilena13 marilena13 Sunt nascută la 1 febr.1955. La 1 aprilie 2014 împlinesc 39 de ani de munca neîntrerupţi în condiţii normale. Dacă mă pensionez în 2014 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Posibilitate pensionare barbat la 63 ani nicusan nicusan Un barbat nascut in sept 1959 are aprox .9 ani vechime. Intre timp a lucrat ca PFA platind impozit la stat anual aprox 10 ani dar nu a achitat contributiile ... (vezi toată discuția)
Pensionarea la cerere Baraian_Teofil_Pavel Baraian_Teofil_Pavel doresc sa ma pensionez la cerere. as dori sa imi spuneti la ce varsta pot sa intru la pensia la cerere si cati ani de munca ar trebui sa am ca sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)