avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De cate ori am voie sa intrerup somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De cate ori am voie sa intrerup somajul?

Beneficiez de somaj in urma terminarii facultatii. Momentan mi-am gasit un loc de munca in strainatate pentru 2 saptamani. Tot cu aceeasi firma o sa mai plec si in ianuarie pentru ~1luna. Cum ma sfatuiti sa fac intreruperea de somaj?Se poate de 2 ori?Exista posibilitatea pierderii somajului in aceasta situatie? Firma mi-a completat acea "Instiintare privind incadrarea in munca" doar pentru prima periada de 2 saptamani. Mai trebuie sa depun si alte acte la fortele de munca in afara de acea instiintare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:26, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua. Sa inteleg ca veti fi angajata pe durata determinata? O data doua saptamani si o data o luna? Legea 76/2002 prevede doar ca, in aceasta perioada, cat veti figura angajata pe durata determinata indemnizatia de somaj se suspenda. Nu conteaza de cate ori suspendati indemnizatia. Va trebui sa depuneti o cerere de suspendare pentru fiecare perioada si apoi, in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la expirarea fiecarui contract, sa depuneti decizia de incetare a acestuia si sa faceti cerere de incetare a suspendarii indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a somajului nicholas455 nicholas455 Puteti va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare? -Este posibila intreruperea temporara a ajutorului de somaj si revenirea in somaj? Situatia ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata si indemnizatie ManuelaIoana ManuelaIoana Buna ziua, as avea si eu o nelamurire. Sunt angajata cu contract determinat de munca pe 3 luni, perioada fiind din 11.04.15 - 12.07.15. Ulterior am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj-perioada determinata agreta agreta Buna ziua! Exista urmatoarea situatie: momentan sunt in somaj si urmeaza sa muncesc cu contract pe perioada determinata-2 saptamnani. Ma intereseaza ce se ... (vezi toată discuția)