Buna ziua, as avea si eu o nelamurire. Sunt angajata cu contract determinat de munca pe 3 luni, perioada fiind din 11.04.15 - 12.07.15. Ulterior am aflat ca sunt insarcinata in 6/7 saptamani... am lucrat anterior si nu am facut intrerupere, dar de la incetarea contractului acesta de munca imi va inceta acea perioada necesara pentru indemnizatie. Va rog foarte mult sa ma sfatuiti, sa imi spuneti ce pot face ca sa pot beneficia de indemnizatie. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.[
La data incetarii c.i.m., 12.07.2015, va depuneti actele pentru somaj la AJOFM.
Pentru a primi indemnizatia de somaj de la data incetarii trebuie sa depuneti actele in termen de 10 zile de la aceasta data.
Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC. Pe durata acestor doua concedii, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la expirarea duratei fiecarui concedu.
Potrivit art.2 alin.5 din OUG 111/2010, perioada in care beneficiati de somaj se ia in considerare la calculul celor 12 luni necesare pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.