avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pentru înregistrarea unui pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pentru înregistrarea unui pfa

Ce acte sunt necesare pentru înregistrarea unui pfa și cum se procedează?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lara2016 , utilizator 14:39, 1 Februarie 2019
Pentru inregistrarea la registrul comertului va rog sa cititi informatiile de la adresa urmatoare dupa care, in maxim 3o de zile depuneti si declaratia unica la finante.
[ link extern ]
Este foarte simplu, trebuie calificare in meseria pe care vrei sa o practici, si dovada unde vei avea sediul social sau eventual punctul de lucru, mai exact contract de : vânzare-cumparare,comodat sau inchiriere. Si...uitasem la pfa ai rată la stat 1000 ron / lună (impozit pe profit si cas) indiferent daca faci bani sau nu.Succes.
Va rog sa aveti in vedere ca exprimarea "la pfa ai rată la stat 1000 ron / lună (impozit pe profit si cas) indiferent daca faci bani sau nu" este bine s-o faceti uitata caci este total inexacta.
Explicati-mi dvs cum . Eu asa inteleg : la pfa trebuie sa cotizezi la stat 980 ron / luna indiferent daca ai clienti , incasezi -nu incasezi . Anume trebuie sa platesti contributii aferente salariului minim. Nu se cheamă asta ,,rată"
Eu asa inteleg !

george-neagu a scris:

Va rog sa aveti in vedere ca exprimarea "la pfa ai rată la stat 1000 ron / lună (impozit pe profit si cas) indiferent daca faci bani sau nu" este bine s-o faceti uitata caci este total inexacta.

"Rata" la stat o platesti doar daca venitul net anual (incasari -cheltuieli deductibile) este mai mare de salarul minim brut (2080*12),
daca veniturile tale anuale sunt sub, "rata"este optionala. ori daca tu nu incasezi... nu platesti :))

Alte discuții în legătură

Pfa comert cat trebuie sa platesc la stat? Mogdyyyyyy Mogdyyyyyy Persoana fizica autorizata cum calculez darile catre stat? Spre exemplu daca as achizitiona 100 de tricouri la 10 lei bucata, 10 lei este pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Impozitarea pfa garsonjon garsonjon am o fiica studenta care a accesat masura 112.S-a inregistrat la organul fiscal cu un profit estimat de 1000 ron. De ce tre sa plateasca trimestrial suma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)