avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Mama a facut donatie casa fetei ...iar sotii divorteaza tata are parte la casa sau nu
Cel mai recent răspuns: Angelica Julieta Isofache , Avocat 19:16, 26 Ianuarie 2019
Buna seara,
1. Daca acea casa era bun comun el a fost donat de ambii soti deci nu mai au ce imparti la divort.
2. daca era bun propriu al mamei oricum tatal nu avea niciun drept la divort.
Explicati mai clar situatia.
Buna seara ,
Daca casa a fost donata doar unuia dintre soti este bun propriu si nu se imparte .Daca a fost donata ambilor soti sau actul de donatie nu este clar in aceasta privinta casa este supusa partajului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, situatia unui imobil donat ambilor soti mamicutza71 mamicutza71 Buna ziua , sunt in divort cu sotul meu , avem o casa la tara mostenita de la parintii mei , prin act de donatie de la tata , dupa decesul mamei , iar sotul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am următoarea situație. suntem 2 frați, mama este ... marycriss marycriss Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)