avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere din România pentru rezident în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere din România pentru rezident în Germania

Buna, am si eu o intrebare, din octombrie 2018 am rezidenta in Germania (acel anmeldung) si as dori sa imi iau carnetul de conducere in Romania, am inteles de la prieteni ca s’ar fi dat o lege care nu mai permite acest lucru. As dori si eu o clarificare a acestei neintelegeri, eu nu imi pot explica cum ar putea sa imi confiste permisul fiind amandoua tari Europene. (Daca ar fi sa il iau :)) ) Deci intrebarea mea este : Stie cineva despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Denisa jasmine , utilizator 02:46, 23 Februarie 2019
Si eu ma confrunt cu aceeași problemă eu am examen in martie si nu stiu ce sa fac sami retrag ameldungul de aici sau sa nu alți zic ca e diferenta dintre rezidență si resedinta ....rezidență e cea care o ai in buletin principala si resedinta e cea secundară deci sincer nu stiu nici eu ne luam amândouă de mana ca nici una nu stim

Roxana1707 a scris:

Buna, am si eu o intrebare, din octombrie 2018 am rezidenta in Germania (acel anmeldung) si as dori sa imi iau carnetul de conducere in Romania, am inteles de la prieteni ca s’ar fi dat o lege care nu mai permite acest lucru. As dori si eu o clarificare a acestei neintelegeri, eu nu imi pot explica cum ar putea sa imi confiste permisul fiind amandoua tari Europene. (Daca ar fi sa il iau :)) ) Deci intrebarea mea este : Stie cineva despre acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru persoana cu resedinta in strainatate draser draser O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are ... (vezi toată discuția)
Ce este rezidenta? xyz21 xyz21 va rog frumos sa ma ajutati si pe mn in leg cu o problema.prietenul meu are parintii stabiliti in italia de cativa ani buni,au casa acolo servici tot.. si el ... (vezi toată discuția)