avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot chema Poliția dacă partenerul vrea să mă dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot chema Poliția dacă partenerul vrea să mă dea afara din casa lui?

Daca traiesc impreuna cu partenerul (necasatoriti) cu care am un copil in casa lui si adresa din CI e tot la el pot chema Politia dc vrea sa ma dea afara?
Problema este ca va urma un proces si as dori o dovada ca m - a dat afara din casa. Va multumesc pt ajutor.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si daca luati copilul si plecati, ce are, cine va impiedica ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai e simplu, plecati, faceti o ordonanta de urgenta, pensie de intretinere, autoritate comuna, domiciliul la dvs, dovediti ca aveti cu ce intretine copilul, ca are conditii si pensie de intretinere de pana in 1/4 din veniurile nete (bani in mana), tatal cu program de vizita.
Parasiti oricand doriti dumneavoastra domiciliul.

Adresati-va instantei de judecata, in vederea dispunerii masurilor legate de copil.


Autoritatea părintească presupune existența unui cumul de drepturi și obligații, pentru părinți, în creșterea și educarea copilului precum și cu privire la bunurile acestuia.

Astfel, potrivit dispozițiilor articolului 483 din Noul Cod Civil, ambii părinți au atât drepturi cât și obligații cu privire la copiii lor.

De fapt, acest ansamblu de drepturi și obligații presupune că, părinții trebuie să ia decizii împreună cu privire la îngrijirea, educația și protecția copilului, supunerea la tratamente medicale precum și administrarea bunurilor sale.

În toate deciziile lor, părinții trebuie să aibă permanent în vedere interesul superior al copilului.
În determinarea interesului superior al copilului, se ține cont de cel puțin următoarele:
– nevoile de dezvoltare fizice, psihologice, de educație și sănătate, de securitate, stabilitate și apartenență la o familie; – opinia copilului în funcție de vârstă și gradul de maturitate; – istoricul copilului, în mod special traumele suferite de copil în trecut sau care pot interveni în viitor; – capacitatea părinților sau persoanelor care urmează să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului de a răspunde nevoilor concrete ale acestuia;

Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al minorului, instanța hotărăște ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinți.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil 5 ani rezultat dintr_un concubinaj de 9 ani florentina80florentina florentina80florentina buna ziua. am avut o relatie cu tatal copilului din 2011 locuind intr_un apartament de 2 camere proprietate personala..in urma unui partaj cu primul sot ... (vezi toată discuția)
Custodie Larisa iosiv Larisa iosiv Am un copil de 5 ani in custodie comuna domiciliu la mine(mama), fara program stabilit de vizite...tatal nu a venit sa vada copilul de 2ani jumatate, si nu a ... (vezi toată discuția)
Copiii pe numele tatalui iar parintii sunt desparțiți MariaD25 MariaD25 Am o cumnata, are 3 copilasi, sunt pe numele tatalui, ei sunt despartit de 3 ani si ceva, tatal nu ii cauta nu le da bani nu ii ajuta cu nimic, ba mai mult o ... (vezi toată discuția)