avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din 3 frați are testament de la mama pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din 3 frați are testament de la mama pentru toată masa succesorală, iar ceilalți doi sunt de acord cu asta dar nu vor să se prezinte la notar. Cum se procedează într-o astfel de situație?

Buna ziua,

Exista 3 frați. 2 nu vor sa moștenească nimic de la mama lor in favoarea sorei lor care are testament pentru casa de la mama. Cum se procedează în această situatie? Sora merge cu testamentul la notar si spune ca frații lor nu au pretenții? Se poate rezolva situația la notar?
Testamentul este tot la notar facut.

Cam care ar fi taxele cu aproximație?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 22:30, 29 Ianuarie 2019
Buna seara,
Merg toti trei la notar si fratii dau declaratie ca renunta la mostenire.
Chiar daca sora are testament de la mama, are si de la tata?
Tatal traieste si mai era casatorit cu mama la momentul decesului?
Mergeti toti trei la notar si va va lamuri sau luati legatura cu un avocat.
Taxale vi le va spune notarul functie de tabelele lui.
Cei doi frati nu doresc sa se prezinte. Stau la departare si nu au timp. Ce e de facut in acest caz. Tatal nu traieste. Casa e doar pe numele mamei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci sora care are testamentul va trebui să se adreseze instanței.
Luati actele si mergeti la notar. El va va spune clar ce pasi trebuie urmati.
Fratii ar putea da declaratiile de renuntare la un notar din localitatea unde au domiciliul si vi le trimit prin posta. Daca v-ati hotarat la ce notar faceti succesiunea, cereti acestuia un model de declaratie si trimiteti-l fratilor sa-l aiba la notarul lor. Altfel riscati ca notarul dvs. sa nu accepte actele trimise de frati (evident am trecut prin asa o situatie!)

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)