avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general descarcare gestiune pe baza monetarului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

descarcare gestiune pe baza monetarului

Buna seara,
am preluat firma de la tatal meu acum o luna. La data preluarii aveam un stoc de 12000, problema este ca valoarea stocului la sfarsitul fiecarei luni se compunea din intrarile in luna respectiva si din descarcarea de gestiune care s-a facut pe baza unui monetar completat de mana( este vorba despre un carnetel de monetare ).
Intrebarea care ma framanta este: Daca la dosar nu exista nici-o factura emisa (nici bon fiscal) se poate face descarcarea pe baza unui monetar???
Multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: loredana.m , utilizator 08:30, 20 Noiembrie 2009
Contabilul dumneavoastra ce parere are ? :O
Descarcarea de gestiune se face pe baza vanzarilor in luna , iar vanzarile sunt facute cu factura sau bonuri fiscale .
Monetarul este un document unde se centralizeaza bancnotele si monezile , adica dupa ce-l faceti stiti cate bancnote si moenzi aveti la sfarsitul zilei , si de ce valoare sunt .
Monetarul se intocmeste dupa ce s-a executat inchiderea de casa (la sfarsitul zilei se trage "Z"-ul casei de marcat fiscale),care este dovada incasarilor efectuate prin casa de marcat.
Nu mai este obligatoriu intocmirea monetarului , documentul justificativ fiind raportul zilnic al casei de marcat !
multumesc,
Loredana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)