avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba intr un contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba intr un contract de munca

Angajatorul poate concedia angajatul dupa 6 zile de la semnarea contractului ?eu stiam ca pt un contract pe perioada nedeterminată, doar dupa 30 de zile de proba,iar în cazul contractului de munca mai mare de 6 luni ,după cel puțin 15 zile.Adica daca angajatorul respectiv tine cate 1 angajat 1 saptamana dupa care îl da afara si angajeaza altul tot pt 1 saptamana e legal?poate face asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:44, 27 Noiembrie 2019
1. Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

2. Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

3. Asadar, incetarea c.i.m., in baza articolului de mai sus, poate avea loc incepand cu data inceperii activitatii si terminand cu ultima zi a perioadei de proba.
Da, este legal, cat timp un angajat sau mai multi, nu indeplinesc cerintele stabilite prin fisa postului, document asumat si semnat de catre noul angajat odata cu incheierea CIM.

Fac vorbire doar despre competenta.

Restul de explicatii le-ati primit.
Nu doresc sa repet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana la primul contract andronicloredana andronicloredana Buna, Un absolvent de studii superioare , care nu a mai fost angajat niciodata ,poate fi angajat cu contract pe perioada nedeterminata ? Perioada de proba ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Ionelageorge Ionelageorge Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In urma cu 4 luni am fost angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata ,acum am fost anuntata ca mi ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)