avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat pe perioada determinata

un angajat pe perioada determinata de 6 luni are o perioada de proba de 15 zile. La finalul perioadei de proba acesta corespunde si se doreste continuarea CIM. Este corecta formularea...”definitivare pe perioada determinata”?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:41, 28 Ianuarie 2019
Trebuie citita acea expresie in context.
In practica , se mai foloseste si aceasta sintagma ...Insa numai la expirarea perioadei pentru care afost incheiat c.i.m. si atunci corect este modificarea duratei c.i.m. in nedeterminata.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu se poate aplica intelegerea tacita* la sfarsitul perioadei de proba pentru continuarea executiei contractului, adica daca nici.o parte a contractului nu a uzat de aceasta prevedere, contractul sa continue de la sine?
Nu se poate aplica asa ceva .... contractul continua pana la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat , daca partile nu notifica incetarea in baza art.31 alin.3 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta incercam si eu sa spun dar exprimarea...adica sa continue contractul dupa perioada de proba, pana la data cand expira, fara a mai fi nevoie de intocmirea altui act la sfarsitul perioadei de proba.
Multumesc mult pentru info

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face decizie ? oanaportar oanaportar Unitatea a incheiat un CIM cu un salariat. Luni ii va expira perioada de proba. Seful ierarhic superior i-a facut caracterizarea salariatului, iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am contract de munca la mai multe fire, de la care ... OLIVIA_L OLIVIA_L Buna ziua! Am contract de munca la mai multe fire, de la care primesc preaviz de concediere cu aceasi data. La una dintre ele CIM e pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba dupa noul cod al munci kingcbc kingcbc Doresc sa stiu care e perioada maxima de proba pentru un agajat pe termen nelimitat sau pe perioada determinata? Am inteles ca poate ajunge pana la 6 luni ... (vezi toată discuția)