Buna ziua,
Detin un Cabinet Medical Individual. Doresc sa ma imprumut, fara dobanda, de la tatal meu cu o suma mai mare pentru a acoperi un avans pentru un imobil.
Urmeaza sa facem un contract intre el persoana fizica si cabinet legat de acest imprumut: suma, perioada de restituire, etc.
Intrebarea mea este daca trebuie inregistrat la notar sau nu?
Am mai citit ca nu trebuie atat timp cat se incheie contractul cu 2 martori. Din ce m-am interesat la notar se percepe un onorariu intre 0.25 si 0.5% din suma imprumutata.
Imi cer scuze daca nu am incadrat bine postarea.
Multumesc.
Buna ziua,
Puteti sa-l incheiati si sub semnatura privata cu 2 martori dar imprumutatul sa-l scrie de mana singur sau daca este scris la calculator imprumutatul sa scrie ,,Bun si aprobat pentru suma de ...." ca sa fie acoperite prevederile art. 275 C.Pr.Civ.
Se incheie in 2 exemplare originale, cate unu pentru fiecare parte si martorii sa aiba trecut macar CNP-ul.
De preferat este, daca nu mergeti la notar, sa solicitati ajutorul unui avocat care poate sa dea ,,DATA CERTA!
Avans
NNorbert
Buna ziua
As vrea sa-mi cumpar o masina, de exemplu astazi dau un avans, si peste doua zile platesc restul.
Pe suma de avans se face un act? daca da ... (vezi toată discuția)