avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut - obligatoriu la notar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut - obligatoriu la notar?

Buna ziua,
Detin un Cabinet Medical Individual. Doresc sa ma imprumut, fara dobanda, de la tatal meu cu o suma mai mare pentru a acoperi un avans pentru un imobil.
Urmeaza sa facem un contract intre el persoana fizica si cabinet legat de acest imprumut: suma, perioada de restituire, etc.

Intrebarea mea este daca trebuie inregistrat la notar sau nu?
Am mai citit ca nu trebuie atat timp cat se incheie contractul cu 2 martori. Din ce m-am interesat la notar se percepe un onorariu intre 0.25 si 0.5% din suma imprumutata.

Imi cer scuze daca nu am incadrat bine postarea.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
SebastianHorvat, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:48, 28 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Puteti sa-l incheiati si sub semnatura privata cu 2 martori dar imprumutatul sa-l scrie de mana singur sau daca este scris la calculator imprumutatul sa scrie ,,Bun si aprobat pentru suma de ...." ca sa fie acoperite prevederile art. 275 C.Pr.Civ.
Se incheie in 2 exemplare originale, cate unu pentru fiecare parte si martorii sa aiba trecut macar CNP-ul.
De preferat este, daca nu mergeti la notar, sa solicitati ajutorul unui avocat care poate sa dea ,,DATA CERTA!
Da, nu este necesar sa faceti actul la notar.
Doar daca credeti ca se va ajunge la executare silită ar fi bine sa mergeți la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act imprumut bani fara notar joa_m25 joa_m25 As dori sa ajut un prieten cu o suma de bani, sub forma de imprumut, dar nu pot fi sigura ca acesta imi va mai inapoia banii. Nu as vrea sa aplez la notar ca ... (vezi toată discuția)
Avans NNorbert NNorbert Buna ziua As vrea sa-mi cumpar o masina, de exemplu astazi dau un avans, si peste doua zile platesc restul. Pe suma de avans se face un act? daca da ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)