avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare condiționată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare condiționată

Buna seara. Prietenul meu a fost condamnat la 1 an si 20 zile, pentru conducere fără permis. Este in penitenciar dupa 14 decembrie 2018. Acum este la regim semi deschis , in Martie o sa l dea la regim deschis. Si as vrea sa stiu si eu cand ar putea sa ceara o eliberare condiționată. A facut cerere să-l scoată la munca. Nu are rapoarte. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:54, 28 Ianuarie 2019
Este exigibil la inceputul lui august.
Sa iasa la munca, sa participe la toate activitatile educative, sa ia cate credite poate, fara rapoarte si o sa fie ok.
El a spus că mai are 210 zile de executat. El spunea ca undeva prin iunie sa fie acasa fara cererea aceasta. Cu munca a zis ca ajunge la 130 zile . Nu exista alta cale sa iasa mai repede? Macar cu un arest la domiciliu.
El a spus că mai are 210 zile de executat. El spunea ca undeva prin iunie sa fie acasa fara cererea aceasta. Cu munca a zis ca ajunge la 130 zile . Nu exista alta cale sa iasa mai repede? Macar cu un arest la domiciliu.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Este exigibil la inceputul lui august.
Sa iasa la munca, sa participe la toate activitatile educative, sa ia cate credite poate, fara rapoarte si o sa fie ok.

Mai are 206 zile. Nu are cum in iunie, o sa intre in comisie in august.
Cu munca i se scad zile, dar sa iasa, nu tot timpul au si unde.
Arestul la domiciliu se aplica inainte de condamnare ( urmarire penala si judecata - fond si apel).
Alta cale mai repede sa se dea vreo lege noua, alt recurs compensatoriu - slabe sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse cu inchisoarea ancuta butnaru ancuta butnaru o cunostinta este condamnat intr-un stat ue pentru o fapta infractionala facuta in 2008 de care nu a avut habar pana in 2011 cand ia venit un mandat ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Ileana25 Ileana25 Buna seara, As avea si eu o intrebare: O persoana care ispaseste o pedeapsa de 3 ani in regim deschis ( arestat pe 11 aprilie 2012), poate fi eliberata ... (vezi toată discuția)
Decret 507/2010 irina-violeta irina-violeta va rog din suflet imi puteti zice ce schimbari de pedepse a dat acest decret 507/2010 aplicare 275/2006 va multumesc mult.o zi buna (vezi toată discuția)