Buna dimineata,
ar trebui sa inaintati adrese prin care sa solicitati stadiul anchetei, insa, consider ca cel mai bine ar fi sa faceti acest lucru printr-un avocat
Depuneti o notificare scrisa la ITM si Parchet, cu nr. de inregistrare/ data prin care solicitati stadiul cercetarii evenimentului produs.
Posibil sa nu fie definitivata ancheta efectuata de ITM/ Inspectia muncii fiind vorba de un eveniment produs in timpul serviciului. Ancheta ITM poate fi de durata daca este utila o expertiza tehnica judiciara.
Parchetul chiar daca face o cercetare in paralel, fiind vorba de un posibil accident de munca, va definitiva cercetarea numai dupa ce primeste dosarul de cercetare de la ITM/ Inspectia muncii.
Daca se va inregistra ca AM, angajatorul are obligatia sa va dea PV de cercetare AM intocmit de ITM/ Inspectia muncii si formularul FIAM de inregistrare AM. Aceleasi documente, angajatorul are obligatia sa le trimita la CJPensii.
Conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 urmasii victimei pot beneficia de prevederile
-art. 18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Solicitati la ITM exemplarul de proces verbal destinat familiei accidentatului si de la angajator FIAM (Formular Inregistrare Accident de Munca). Daca in urma cercetarii caracterul accidentului a fost stabilit ca accident de munca ce a produs deces va puteti adresa la casa de pensii (asiguratorul in cazul accidentelor de munca) pentru a obtine despagubirea de 4 salarii medii pe economie (undeva la 14000 ron).
Accident de munca
alesshya
Soacra mea a suferit un accident de munca prin faptul ca a cazut un palet incarcat pe ea si are fractura de col femural. Ea este internata si nu se stie cand o ... (vezi toată discuția)