avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces civil împotriva unei firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces civil împotriva unei firme

Bună ziua. Tocmai am preluat o firma (am devenit asociat și administrator). Firma avea un angajat care lucra la firma de 10 ani. Acum am aflat că el de fapt nu a fost angajat cu hârtiile in regulă și urmează să dea firma in judecată. După cum a povestit el a cerut adeverințe de la contabil cum că e angajat și a și avut credite bancare pe baza acestor adeverințe. Nu cunosc detaliile încă, dar întrebarea mea este daca mă afectează asta cu ceva sau ce consecințe pot rezulta din acest proces ? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 30 Ianuarie 2019
Cand ati preluat societatea vi s-a spus ca are sau nu salariati ?
Mi s-au spus de persoana respectiva, cum că nu mai e angajat de câteva luni. N-am cunoscut situația.
In acest caz, daca instanta constata ca a existat raportat de munca , atunci va trebui sa-i incheiati c.i.m., sa-i platiti salariile si contributiile, sa depuneti declaratia D112 rectificativa pentu perioada respectiva etc.
Înseamnă că eu voi fi tras la răspundere (prin firma) ? Deși am preluat firma doar de o săptămână ? Răspunderea nu e pe administratorul care a făcut angajarea și care nu a plătit după angajat ?
Nu cred ca veti fi tras la raspundere pentru firma daca nu ati cunoscut situatie, nu veti fi trans la raspundere in mod personal. Insa, societatea va raspunde.

Alte discuții în legătură

Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Co neplatit la timp Dandreea2010 Dandreea2010 Buna ziua Am un angajat lichidat in noiembrie 2014 si nu i-au fost platite zilele de co neefectuate.Inspectorul salarizare de la vremea respectiva nu mai ... (vezi toată discuția)
Raspunderea unui fost asociat si administrator fannatura fannatura Sotul meu a intrat asociat cu 50% actiuni intr-o firma care era infiintata din 2006, in plus administrator impreuna cu asociatul. S-au asociat in noiembrie ... (vezi toată discuția)