Buna dimineata !
Vreau sa-mi dau demisia, ce drepturi si ce obligatii am ?
Daca nu mi se aproba demisia cu acordul partilor, sunt obligat sa raman in preaviz de 15 zile ?
Nu exista notiunea de "demisie cu acordul partilor". Demisia reprezinta un act de vointa unilateral. Trebuie sa respectati termenul de preaviz si totodata sa aveti in vedere faptul ca demisionand nu veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.
Daca dvs veti solicita incetarea contractului de munca atunci trebuie sa stati 15 zile in preaviz. Angajtorul are dreptul de a renunta total sau partial la preaviz, deci nu puteti solicita dvs acest lucru. Veti lucra program normal.
La incetarea contractului de munca veti preda pe proces verbal toate cele primite de la serviciu (masina, calculator, echipament de protectie, etc).
Veti primi salariul la zi + compensarea in bani a zilelor de concediu cuvenite si neluate. In termen de 30 de zile veti primi carnetul de munca si o copie a deciziei de incetare a contractului de munca.
Demisie
bilibokzsuzsa
Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)