Parintii mei au avut un contract de intretinere cu uzufruct viager cu matusa tatalui meu incheiat in 2001. In anul 2008 a murit unchiul tatalui, iar In 2012 matusa a vandut apartamentul si s-a mutat cu parintii mei. Banii i-a dat parintilor mei. De vreo cativa ani s-a schimbat complet si nu se mai pot intelege cu ea. Are varsta de 90 de ani, si a inceput sa fie violenta cu ei pentruba-i provoca, le adreseaza injurii permanent, ii ameninta ca da foc la casa. Sincer cred ca are si probleme psihice. Parintii mei ar fi dispusi sa-i dea partea de bani care i se cuvine si sa plece. S-au adresat si politiei, dar nu s-a rezolvatnimic. Problema este ca nu mai pot locui cu ea. Ce solutii credeti ca ar avea?
Bună seara,
vânzarea a fost făcută de părinții dumneavoastră și nu de mătușă deoarece ei au fost proprietarii apartamentului, asta dacă nu cumva contractul de întreținere a încetat anterior vânzării. Este important de clarificat dacă contractul de întreținere mai este valabil sau nu.
Contractul de vanzare cumparare al apartamentului a fost semnat atat de matusa , cat si de parintii mei pentru partea unchiului. In momentul vanzarii notarul i-a pus s-a faca un nou contract de intretinere in care este stipulat ca matusa le-a dat lor 15000 euro pentru a o intretine.
Așadar, contractul de întreținere cu uzufruct viager a încetat (cu acordul părților) la momentul vânzării apartamentului și a fost întocmit un alt contract de întreținere, de data aceasta părinții dumneavoastră obligându-se să întrețină bătrâna contra unei sume de bani. Sper că am înțeles bine.
Contractul poate înceta în condițiile expuse de către dumneavoastră în baza art. 2263 alin. (2) din Codul Civil: ”Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea.” Dar asta se decide de către instanța judecătorească.
Contract intretinere
geo-oana
Buna seara.In legatura cu un contract de intretinere cu uzufruct viager facut de mama cu sora mea.Ne-ar interesa daca se poate anula contractul facut la notar ... (vezi toată discuția)