avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager

Parintii mei au avut un contract de intretinere cu uzufruct viager cu matusa tatalui meu incheiat in 2001. In anul 2008 a murit unchiul tatalui, iar In 2012 matusa a vandut apartamentul si s-a mutat cu parintii mei. Banii i-a dat parintilor mei. De vreo cativa ani s-a schimbat complet si nu se mai pot intelege cu ea. Are varsta de 90 de ani, si a inceput sa fie violenta cu ei pentruba-i provoca, le adreseaza injurii permanent, ii ameninta ca da foc la casa. Sincer cred ca are si probleme psihice. Parintii mei ar fi dispusi sa-i dea partea de bani care i se cuvine si sa plece. S-au adresat si politiei, dar nu s-a rezolvatnimic. Problema este ca nu mai pot locui cu ea. Ce solutii credeti ca ar avea?
Cel mai recent răspuns: Valcu , utilizator 22:37, 30 Ianuarie 2019
Bună seara,
vânzarea a fost făcută de părinții dumneavoastră și nu de mătușă deoarece ei au fost proprietarii apartamentului, asta dacă nu cumva contractul de întreținere a încetat anterior vânzării. Este important de clarificat dacă contractul de întreținere mai este valabil sau nu.
Contractul de vanzare cumparare al apartamentului a fost semnat atat de matusa , cat si de parintii mei pentru partea unchiului. In momentul vanzarii notarul i-a pus s-a faca un nou contract de intretinere in care este stipulat ca matusa le-a dat lor 15000 euro pentru a o intretine.
Așadar, contractul de întreținere cu uzufruct viager a încetat (cu acordul părților) la momentul vânzării apartamentului și a fost întocmit un alt contract de întreținere, de data aceasta părinții dumneavoastră obligându-se să întrețină bătrâna contra unei sume de bani. Sper că am înțeles bine.
Contractul poate înceta în condițiile expuse de către dumneavoastră în baza art. 2263 alin. (2) din Codul Civil: ”Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea.” Dar asta se decide de către instanța judecătorească.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere geo-oana geo-oana Buna seara.In legatura cu un contract de intretinere cu uzufruct viager facut de mama cu sora mea.Ne-ar interesa daca se poate anula contractul facut la notar ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Vasile_Botezatu Vasile_Botezatu Buna ziua, am facut contract de vanzare-cumparare al imobilului cu clauza de uzufruct viager in favoarea fostei mele nurori. In martie 2012, s-au facut actele, ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract vladescumihaela vladescumihaela Buna ziua.Bunicii mei i-au lasat casa prin contract unchiului meu,dar au pus si o clauza.Sa ii ingrijeasca in cazul in care se imbolnavesc.Acum bunica mea este ... (vezi toată discuția)