avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte intre soti

Buna ziua

Sotul meu a achizitionat o masina pe numele lui, dar vrea sa o inmatriculeze pe numele meu. Inteleg ca actul de vanzare-cumparare intre soti este lovit de nulitate. Ce acte pot fi intocmite intre soti , ca pe actele masinii sa figurez eu ca propietar
Cel mai recent răspuns: andu1982 , utilizator 10:28, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Act de donatie .
Cu stima !
Multumesc
Daca erati casatoriti legal in momentul in care sotul dvs. a cumparat masina aceasta este bun comun al sotilor conform art. 30 Codul familiei si este suficienta o declaratie a sotului prin care este de acord ca masina sa fie inmatriculata pe numele dvs.
Daca nu erati casatoriti si masina este bun propriu al dansului, asa cum ati fost deja sfatuita se poate incheia un act de donatie.
Pentru a inmatricula masina pe numele meu, eu trebuie sa apar in cartea de identitate a masinii ca propietar. Este suficienta doar o declaratie a sotului, iar politia ma inregistreaza ca propietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cumpărat în timpul căsătoriei, înmatriculat pe numele soției. de ce nu am aceleași drepturi ca și ea în relația cu autoritățile? Alexe Miclaus Alexe Miclaus Am un autoturism cumparat pe numele sotiei, in timpul casatoriei. De ce nu pot efectua operatii referitoare la autoturism in raport cu institutiile statului? ... (vezi toată discuția)
Declarare autoturism cu contract comodat la taxe si impozite IonutR IonutR Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, sectorul 3. Folosesc un autoturism cu nr de TR (Teleorman), declarat la Taxe si Impozite Teleorman (pentru care se ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)