Mama mea a cumparat acum 15 ani un apartament,in momentul acelea era despartita de tata dar nu si divortati,noi nu stim nimic de el de 16 ani,anu trecut mama a murit si eu si sora mea am vrea sa vindem apartamentul doar ca in acte apare si el,adica scrie ca mama era ca datorita in momentul semnării actelor de cumpărare.am vrea daca se poate sa il scoatem de tot din drepturi.multumesc
Buna ziua,
solutia este sa formulati o actiune de partaj.
Intrucat nu stiti domiciliul tatalui, acesta va fi citat prin mica publicitate. In final, pentru partea lui de bun veti fi obligati de instanta la plata unei sulte(o suma de bani).
Acea sulta se poate consemna la un executor, sau si mai bine asteptati sa vina tatal sa o solicite. caci daca acesta nu o va mai solicita atunci......va ramane dvs.
Ar fi bine sa solicitati de la inceput sa se pronunte instanta prin hotarare iar nu prin incheiere.
In cadrul procesului instanta va numi un curator care va apara drepturile tatalui dvs.
Mama dvs n-a divorțat de tatăl dvs deși nu s-au văzut de 16 ani? Dacă ar fi divorțat iar bunul era propriu al mamei, fostul soț n-ar fi fost îndrituit la nimic.
Formulați o acțiune de partaj, în ipoteza în care tatăl dvs este decedat apartamentul se va împărți doar între dvs, în calitate de surori; în caz contrar, îi veți da o sultă și tatălui; din păcate costurile partajuluj sunt mari (3% din valoarea imobilului este taxa de timbru, la care se adaugă onorariul de expert, cel de avocat).
Cerere partaj
dia_katty
Buna seara,
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune
tantrixuti
Buna ziua. Solicit si eu o lamurire \\ un sfat. Parinti mei au divortat prin ’90. Suntem 2 frati. La divort eu am ramas cu mama si sora mea cu tata. ... (vezi toată discuția)