avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cale de actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cale de actiune

Buna seara!
Poate cineva, va rog, sa ma lamureasca ce inseamna practic pe cale de actiune si pe cale de exceptie?
Sunt studenta a facultatii de drept si incerc sa descifrez tainele civilului asa ca "traduc" fiecare sintagma.

Cel mai recent răspuns: Clopot , utilizator 19:12, 29 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale de actiune este prin cererea de chemare in judecata ca regula de baza.
Pe cale de exceptie si invoca prin intampinare sau prin reconventionala, cu titlu de exceptie.
Este mult insa de explicat si trebuie sa cititi tratatele de drept.Aveti acolo si exemple concrete.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vă multumesc din suflet, domnule avocat!
Acum se mai indeparteaza putin din ceata pe care o aveam in cap. Incerc sa pun cap la cap piesele de puzzle gasite pana acum.
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu înțeleg decizia instanței: ,,uneşte cu fondul excepţiei lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei''. vă rog să-mi explicați StefaniaEmerson StefaniaEmerson Instanta a zis asa: Uneşte cu fondul excepţiei lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei. Stabileşte termen la 16.04.2018, pentru continuarea ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)