avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Indemnizație creștere copil (CAS)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Indemnizație creștere copil (CAS)

Buna seara ! In luna Martie 2018 am angajat la firma personală (SRL) o persoana însărcinată in luna a 3 a. Cartea de munca S a plătit pana in luna Iunie cu norma întreaga ,din luna Iulie a intrat in concediu medical pt sarcina . Pana in luna Septembrie a fost plătit salariu, 12000 RON lunar ... din datele cunoscute CAS ul trebuia sa returneze firmei 85% din suma , lucru care nu S a întâmplat . Am primit o Înștiințare ca avem lipsa stagiu de cotizare
Se mai poate face ceva , ca firma , sa recuperam banii plătiți cât timp angajata a fost in concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: ElenaD diana , utilizator 20:47, 29 Ianuarie 2019
Art. 256 C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
....

Recuperarea sumei platite se poate face printr-un:
- acord incheiat cu salariata;

- actiune in instanta.
Nu as vrea sa acționez in instanța angajatul care clar am nevoie de el , ma interesează sa știu dacă pot recupera banii de la CAS . Pana in luna Iunie nu se făcea calculatia așa , dar in luna Iunie s a dat o lege prin care se schimba toată treaba noi toată treaba asta acum am
Aflat-o .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. avem urmatoarea situatie: un angajat si-a dat demisia ... adelaioanamoldovan adelaioanamoldovan Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: Un angajat si-a dat demisia imediat ce firma si-a reluat activitatea ( in perioada martie-iunie toti salariatii au fost ... (vezi toată discuția)
Am plecat de la o firma și am primit din greșeală un avans ... Bogdan S.P. Bogdan S.P. Am plecat de la o firma și am primit din greșeală un avans de 1000 lei ca și cum aș fi fost angajat, trebuie sa returneze banii sau ce e de făcut? (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)