avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui

Buna ziua,am o intrebare de baraj:daca o femeie se casatoreste cu un barbat si acesta decedeaza,sotia poate reveni la numele de fata?sau doar prin divort este posibil acest lucru??multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:52, 30 Ianuarie 2019
In urma decesului sotului, nu se poate reveni la numele de fata.
Doar prin divort sau pe cale administrativa, pentru motive intemeiate, de ex.cu numele de fata ati avut o cariera in microbiologie moleculara si asa erati cunoscuta in mediul academic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa a 2-a casatorie Geronimo5 Geronimo5 Sotia paraseste domiciliul conjugal din motive intemeiate (agresiuni verbale si fizice), se muta in alta localitate la un alt barbat.Dupa mai bine de 10 ani de ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi reiau numele de dinaintea casatoriei,specific ... Tibat Tibat Cum pot sa imi reiau numele de dinaintea casatoriei,specific pentru persoana feminina,fosta.... (vezi toată discuția)