avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa a 2-a casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa a 2-a casatorie

Sotia paraseste domiciliul conjugal din motive intemeiate (agresiuni verbale si fizice), se muta in alta localitate la un alt barbat.Dupa mai bine de 10 ani de concubinaj cei doi se casatoresc.Intre timp femeia nu a luat vreodata legatura cu primul sot care la data casatoriei era in viata.Cei doi recasatoriti decedeaza pe rand (intai barbatul, apoi femeia).Urmeaza un proces de succesiune in instanta intre fii sotului si rudele sotiei. Cum se poate sti daca sotia nu s-a aflat intr-o situatie de bigamie? Ce cote de mostenire le-ar reveni fiilor si respectiv rudelor sotiei: casa a fost construita de sot cu prima sotie,iar terenurile au devenit proprietatea sotului dinaintea celei de-a 2-a casatorii.Se mai dezbate succesiunea dupa prima sotie? Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:08, 29 Ianuarie 2024
Puțin probabil sa fie.
La data celei de-a doua căsătorii, soția purta numele primului soț (nefiind divorțați).
Pentru oficierea căsătoriei, la starea civila se cer și certificatele de naștere ale viitorilor soți, astfel încât era foarte ușor de observat ca doamna e căsătorită deja și nu mai are numele de fată, din certificatul de naștere.
Dacă ar fi invocat ca soțul a murit sau au divorțat, i s-ar fi cerut certificatul de deces sau hotărârea de divorț.
Iar în lipsa dovezilor ca soțul 1 nu mai exista, nu ar mai fi casatorit-o nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri in vederea dezbaterii mesei succesorale, partaj sau bigamie.... Sufletdecaine Sufletdecaine Intr-o familie, sot sotie, doi copii minori, sotia paraseste domiciliul conjugal. Sotul inteteaza divort, sotia se intoarce dupa doi ani iar divortul se ... (vezi toată discuția)
Sfaturi juridice pentru un subiect mai delicat, bigamie.... Sufletdecaine Sufletdecaine Cum se actioneaza juridic atunci cand se dovedeste starea de bigamie. CAre sunt consecintele acestei fapte ? (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei my_landmark my_landmark Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute ... (vezi toată discuția)