avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de Romania

Care este cea mai simplă si rapidă formă de viză pe care o poate obține un cetățean algerian casatorit cu o româncă? Ce acte îi trebuie pentru a o obține? Vă rog! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: M2222 , utilizator 10:59, 15 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu si rapid si de fapt unica varianta :)) este sa ii faceti o invitatie. Aceasta se poate face fie prin completarea unor formulare, dar cel mai sigur la notar. Uneori trebuie insotita de actul de proprietate al imobilului unde va locui persoana invitata si de documentele dvs. Ca sa aflati exact, va interesati la formatiunea teritoriala a Inspectoratului General pt Imigrari din Judetul dvs.
Invitatia se face in 2 exemplare, unul il depuneti la imigrari si unul trebuie sa ajunga in original la persoana invitata, cu care se duce la Consulatul Roman sau ambasada Romaniei in statul de origine si va obtine o viza de scurta sedere ( 6 luni)
Apoi, cand este in Romania, tot la imigrari mergeti cu dumnealui sa obtina un permis de sedere ( 10 ani) in scopul reintregirii familiei.
Succes!
Mulțumesc mult! O zi frumoasă!
Buna ziua
Am si eu intrebara
Sunt cetățeni algerian căsătorit cu cetățenii români Am trăit în românia din 2009 până 2018 luna 12 Unde am fost obligat să plec din romania ca eu am schimbat angajator fără aviz de munca... a dat decizia de ruturnara si amenda pe 2 mii de er la firma unde am locrat si sa anulat contractul meu de munca
Am fost plecat din românia sa nu stau nico zi ilegal am respectat legea.
După vinira ma in algeria iubita ma a încercat să tremit mia o invitatia si a fost respinsă pe motiv că eu vin in romania si dupa asta nu plec a fost un promo apuz
După asta a fost iubita ma la odianta la ORI si a încercat ei sa schimba părăra ea dar nu au putut făcea nimic ca noi cunoastem bina orcum a fost sa vina ea sa casatorim si a lasat munca ea si mama ei a fost foarte bolnavă și am încercat să rezolvem problema nustro
Pe data 04.03.2019 am fost căsătorit din păcat nu am dorit asa sa fie ca am dorit casatoria nustro sa fi ca toate luma sau mai bina ... cum făcea toti romani
A fost înregistrată casatoria si am lout certificat de căsătoria romanescă
A tremis mia copi si am pus tot actele la ambassada romania din algeria unde am avut un intervio cu Domna cene a fost la ghișeu si a fost ok ca eu cunusc soția ma de mai multi de un ani de zili
Si dupa 75 te rog sa i alegem 75 de zili a depășit termeni legel 60 de zili a dat mia respons REFUZARE VIZA lunga ședere pentru familya pe motive i migrație ilegale
Asta a fost cel mai mari chok
Invitatia a fost respinsă ca eu vin si nu mai întorc
Viza lunga sedere a fost respinsă ca eu vin in romania si plec in alta tara erupana.
Acuma plec sau stau ????nic domnu cene a refuzat viza nu stia ce vrea???
Unde eu in viata ma in romania nu am fost plecat nico data in alta tara europena nic ca vizita.
Ambassada cend a dat mia motiv asta a cerut mia sa depun actele din noa ca sa poate accepta dar nu am incredere dupa ce am vazut.
Te rog frumous sa ma ajutati pe un sfat

Benzerga a scris:

Mulțumesc mult! O zi frumoasă!

Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
M2222, utilizator

Problema cu viza lunga ședere
Buna seara
sunt cetățeni algerian căsătorit cu cetățenii români
Am trăit în românia pe data 2009 până data 2018 luna 12
Unde am fost obligat să plec din romania ca am schimbat angajator fără avis de munca .unde nu stiu daca exsista asa ceva avis sau a fost usour sa fac si gata
Si dupa 8 Ani in romania nu am fost plecat nico data in alta tara europena nice ca vizita
Pe data 09,11,2018 am fost cu bun simt la Ori sa cer permis de ședere pe termeni lung unde acolo sa dat mia decizia de ruturnara ca eu am schimbat angajator fără avis..... Ok am lout si asta ea .... a vinit doi agenți de la ORI la firma unde am locrat si sa a dat amendă cu 100 de miloani unde a fost plătite si sa scous mia contractul meu de munca .
La odianta cu domnu comisar de la ORI a zis ca a fost problema ma ca nu am știut lege in fina am plecat din românia Pe data 12,12,2018 unde toate luma sunt fereceti sa trecea anu noa cu ubiti lor sau soția lor
Eu din păcat am plecat si am lasat pe iubita ma acolo cu plenj in ochi sa nu sa stau ilegal din nico vorba.
După 1 ani în relație in romania cu iubitea ma si plecara in algeria in fel asta m-am suferit multi ....
Am zis. La iubita ma sa facem invitatia sa vin Si a făcut la ORI invitatia si dupa 45 de zili a FOST RESPOND LOR REFUZARE ASA ( CA EU DACA VIN NU O SA PLEC DIN ROMANIA ... INSEMNA O SA STAU ACOLO CA EU O SA CER PERMISS DE SEDERE PE TERMEN LUNG CA AM STAT 8 ANI ) asta este abuz .
Aice a fost un chok cum daca am respectat legea tot timpul sa nu plec ????
Dupa asta a vinit iubitea ma la mina si a lasat locul ei de munca ... a lasat cel mai important locrur in viata ea (MAMA EI) UNDE a fost saraca bolnavă ca a avut infart si altete a fost 7 zili foarte greu sa avem si grija de ea acolo in romania unde noi suntem in tunisia incercam sa rezolvem
Si pe data 04,03,2019 am fost căsătorit cu iubita ma cene am trăit 1 an impraouna in romania
Sotia ma locreza la instituțiil de stat cu funcția mari din familya cunuscut in romania ...
Am pus actele la ambassada romania din algeria pe data 02,05,2019 pentru viza lungea sedere pe retragere familya dupa foarte foarte multi stress si dorința de la domnezu 75 de zili de așteptare ca si aice este abuz ca termen legal sa responda pentru viza este 60 de zili dar domnu de la ORI a dat respons in 75 de zili si a fost respons a fost REFUZARE VIZA PE MOTIVE IMIGRAȚIA INLEGALA
what ??????...
Acuma te rog din tot sufletul sa ma credeti pe cuvant
Si poate verificați.
Avem casa proprie avem. Munca avem viata materială buna . Iubeam adivarat ....
După 8 ani de zili si sunt căsătorit refuze mia viza motiv imigrație ilegale.
Ok te rog sa intelegem.
1; ,,,,,Viza cu invitatia a fost REFUZARE pe motive ca vin in romania si nu plec ok.
2;,,, viza lungea sedere pe retragere familya a fost refuzată ca imigratia ilegale insemna vin in romania si plec in alta tara europana ,
Te rog din tot sufletul ce asta . Plec sau stau ????? Nic domnu de la IMIGRAȚIA nu stia ce respons sa mai dat ?? Ce abuz asa in fata.
eu am trăit 8 ani în românia și nu am fost plecat nico data in alta tara europena Am fost legal toti ani asta
Nu este frumous ce a făcut oameni de la ORI sentimentul oameni nu este gluma in muna nimeni aice este dreptul de om .
insleg sunt multi arabi făcea asta dar nu sunt eu ca am arătat în tot viata ma in romania am respectat pe oameni in jur meu am placut tara romania cu tot ce are ea si am rezistat in foarte multi greu acolo dar am stat in romania si nu am plecat.
FOARTE multi bina sa fi ORI asa au grija de cetățenii români sa nu cada in mincioun alți arabi .... Dar pe mina a creaset.
Pe mina si pe soția ma a făcut doar reu pe refuză viza sa vin sa trăim sa construim ceva nu sa stem sa pierdem multi nerv si stress din asta de jaba.
Asta nu inseamna a făcut pe noi sa pierdem unu pe alto a făcut sa fim foarte puternic si o sa fim impraouna cum dorește domnezu.
Multumesc frumous ca ati avut rebdari sa cititi
Domnezu vedea toti.
Te rog frumous sa ma ajutati locul meu de munca o sa fi pierdut soția ma si eu suntem foarte stresați......

Ana-Maria Dutescu a scris:

Cel mai simplu si rapid si de fapt unica varianta :)) este sa ii faceti o invitatie. Aceasta se poate face fie prin completarea unor formulare, dar cel mai sigur la notar. Uneori trebuie insotita de actul de proprietate al imobilului unde va locui persoana invitata si de documentele dvs. Ca sa aflati exact, va interesati la formatiunea teritoriala a Inspectoratului General pt Imigrari din Judetul dvs.
Invitatia se face in 2 exemplare, unul il depuneti la imigrari si unul trebuie sa ajunga in original la persoana invitata, cu care se duce la Consulatul Roman sau ambasada Romaniei in statul de origine si va obtine o viza de scurta sedere ( 6 luni)
Apoi, cand este in Romania, tot la imigrari mergeti cu dumnealui sa obtina un permis de sedere ( 10 ani) in scopul reintregirii familiei.
Succes!

Buna ziua pot responda cieniva?

M2222 a scris:

Problema cu viza lunga ședere
Buna seara
sunt cetățeni algerian căsătorit cu cetățenii români
Am trăit în românia pe data 2009 până data 2018 luna 12
Unde am fost obligat să plec din romania ca am schimbat angajator fără avis de munca .unde nu stiu daca exsista asa ceva avis sau a fost usour sa fac si gata
Si dupa 8 Ani in romania nu am fost plecat nico data in alta tara europena nice ca vizita
Pe data 09,11,2018 am fost cu bun simt la Ori sa cer permis de ședere pe termeni lung unde acolo sa dat mia decizia de ruturnara ca eu am schimbat angajator fără avis..... Ok am lout si asta ea .... a vinit doi agenți de la ORI la firma unde am locrat si sa a dat amendă cu 100 de miloani unde a fost plătite si sa scous mia contractul meu de munca .
La odianta cu domnu comisar de la ORI a zis ca a fost problema ma ca nu am știut lege in fina am plecat din românia Pe data 12,12,2018 unde toate luma sunt fereceti sa trecea anu noa cu ubiti lor sau soția lor
Eu din păcat am plecat si am lasat pe iubita ma acolo cu plenj in ochi sa nu sa stau ilegal din nico vorba.
După 1 ani în relație in romania cu iubitea ma si plecara in algeria in fel asta m-am suferit multi ....
Am zis. La iubita ma sa facem invitatia sa vin Si a făcut la ORI invitatia si dupa 45 de zili a FOST RESPOND LOR REFUZARE ASA ( CA EU DACA VIN NU O SA PLEC DIN ROMANIA ... INSEMNA O SA STAU ACOLO CA EU O SA CER PERMISS DE SEDERE PE TERMEN LUNG CA AM STAT 8 ANI ) asta este abuz .
Aice a fost un chok cum daca am respectat legea tot timpul sa nu plec ????
Dupa asta a vinit iubitea ma la mina si a lasat locul ei de munca ... a lasat cel mai important locrur in viata ea (MAMA EI) UNDE a fost saraca bolnavă ca a avut infart si altete a fost 7 zili foarte greu sa avem si grija de ea acolo in romania unde noi suntem in tunisia incercam sa rezolvem
Si pe data 04,03,2019 am fost căsătorit cu iubita ma cene am trăit 1 an impraouna in romania
Sotia ma locreza la instituțiil de stat cu funcția mari din familya cunuscut in romania ...
Am pus actele la ambassada romania din algeria pe data 02,05,2019 pentru viza lungea sedere pe retragere familya dupa foarte foarte multi stress si dorința de la domnezu 75 de zili de așteptare ca si aice este abuz ca termen legal sa responda pentru viza este 60 de zili dar domnu de la ORI a dat respons in 75 de zili si a fost respons a fost REFUZARE VIZA PE MOTIVE IMIGRAȚIA INLEGALA
what ??????...
Acuma te rog din tot sufletul sa ma credeti pe cuvant
Si poate verificați.
Avem casa proprie avem. Munca avem viata materială buna . Iubeam adivarat ....
După 8 ani de zili si sunt căsătorit refuze mia viza motiv imigrație ilegale.
Ok te rog sa intelegem.
1; ,,,,,Viza cu invitatia a fost REFUZARE pe motive ca vin in romania si nu plec ok.
2;,,, viza lungea sedere pe retragere familya a fost refuzată ca imigratia ilegale insemna vin in romania si plec in alta tara europana ,
Te rog din tot sufletul ce asta . Plec sau stau ????? Nic domnu de la IMIGRAȚIA nu stia ce respons sa mai dat ?? Ce abuz asa in fata.
eu am trăit 8 ani în românia și nu am fost plecat nico data in alta tara europena Am fost legal toti ani asta
Nu este frumous ce a făcut oameni de la ORI sentimentul oameni nu este gluma in muna nimeni aice este dreptul de om .
insleg sunt multi arabi făcea asta dar nu sunt eu ca am arătat în tot viata ma in romania am respectat pe oameni in jur meu am placut tara romania cu tot ce are ea si am rezistat in foarte multi greu acolo dar am stat in romania si nu am plecat.
FOARTE multi bina sa fi ORI asa au grija de cetățenii români sa nu cada in mincioun alți arabi .... Dar pe mina a creaset.
Pe mina si pe soția ma a făcut doar reu pe refuză viza sa vin sa trăim sa construim ceva nu sa stem sa pierdem multi nerv si stress din asta de jaba.
Asta nu inseamna a făcut pe noi sa pierdem unu pe alto a făcut sa fim foarte puternic si o sa fim impraouna cum dorește domnezu.
Multumesc frumous ca ati avut rebdari sa cititi
Domnezu vedea toti.
Te rog frumous sa ma ajutati locul meu de munca o sa fi pierdut soția ma si eu suntem foarte stresați......

Ana-Maria Dutescu a scris:

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza lunga sedere urgență M2222 M2222 Buna ziua Sunt cetățeni algerian căsătorit cu cetățenii români Am trăit în românia din 2009/2018 luna 12 Am fost legel tot piroada asta 3 ani ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in romania celeste6762000 celeste6762000 Buna ziua As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam ... (vezi toată discuția)
Ma pot casatori in strainatate la ambasada romaniei? ane maria ane maria Vreau sa stiu daca ma pot prezenta la ambasada Romaniei in Algeria pentru a ma casatori cu o persoana algeriana? (vezi toată discuția)