avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Daca am dus angajatorului o adeverinta medicala ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Daca am dus angajatorului o adeverinta medicala pentru neprezentarea la locul de munca pe motivul unei boli,are dreptul angajatorul sa o refuze si sa ma treaca abesnt nemotivat?

In data de 07.01.2019 nu m am prezentat la munca deoarece eram bolnava si am adus de la medicul de familie o adeverinta medicala pentu a se opera ca si abesenta motivata pentru data respectiva si concediu medical cu data de 08.01.2019-13.01.2019!Adverinta medicului cu data de 07.01.2019 mi-a fost refuzata de catre angajator sustinand ca nu se poate opera in pontaj ca si absenta motivata si m-a obligat sa mi fac cerere de concediu de odihna cu data respectiva sau in caz de refuz,voi fi trecuta abesnt nemotivat!Intebarea mea este,a procedat corect si legal angajatorul refuzandu-mi acea adeverinta si ce ar trebui sa fac sa mi o accepte!Va multumesc pentru orce rapsuns!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 1 Februarie 2019
De ce nu ati primit concediu medical incepand cu data de 07 daca ati fost bolnava ? Ce scop are adeverinta medicala primita daca tot ati primit concediu medical ?
Pentru ca nu mi a eliberat angajatorul adeverinta pentru prezentarea la medic cu data de 07.01.2018,abea a doua zi mi-a dat-o si medical nu se da retroactiv decat in anumite conditi si pentru anumite boli iar fara acea adeverinta de la angajator cu ce concediu medical ai avut in ultimile 12 luni,nici un doctor nu ti da medical!IEu am medical incepand cu data de 08.01.2019 iar data de 07.01.2019 am adeverinta medicala ca m am prezentat la medic pentru consult medical!
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Andra Alexa, utilizator
Deci un raspuns clar la ce am intrebat care ar fi??este legal sau nu respingerea angajatorului a adeverintei medicale pe care am prezentat-o?
Angajatorul are obligatia de a lua in considerare concediile medicale nu recomandarile primite de la medicul de familie.
Puteti discuta cu angajatorul pentru a afla motivul pentru care vi s-a emis adeverinta de salariat mai tarziu, dar tinand cont si de data solicitarii. Posibil sa nu fi fost timpul necesar pentru redactare si semnare (astfel de documente se pun in mapa angajatorului pentru semnare, in functie de procedura interna a firmei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru motivarea neprezentari la locul de munca din motive medicale si refuzata de catre angajator!este legal refuzul qngajatorului? Andra Alexa Andra Alexa Buna ziua!In data de 07.01.2019,pentru ca am fost bolnava si in imposibilitatea de a ma deplasa la spital pentru un medical pe care ulterior l-am obtinut insa ... (vezi toată discuția)
Adeverenta medicala JitarasA JitarasA Buna ziua . in perioada 2/3 noiembrie am fost foarte racita si nu am lucrat , mentionez ca lucrez de acasa ca operator call center si cum am avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Adeverință zile concediu medical daia ileana daia ileana Am solicitat o adeverinta anexa 7 cu zile de concediu medical ceruta de medicul de familie pt. eliberarea unui concediu medical si angajatorul refuza semnarea ... (vezi toată discuția)