avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate depune cerere la notar pentru divorț dacă e ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate depune cerere la notar pentru divorț dacă e despus deja dosar la judecătorie?

Bună seara! Eu și soțul meu, având și copil minor, am decis să dăm divorț. S-a decis mai întâi că mergem la notar și când am ajuns în fața notariatului, nu a mai vrut. Am băgat divorț prin judecătorie, primul termen fiind tocmai pe 10 aprilie, între timp el a m-a mai amăgit cu notarul, dar nu a făcut nimic. Acum vrea să plece din țară iar și vrea să îmi facă procură să depun eu cererea prin notar. Până acum zicea că vine mai devreme, acum cică vine la sfârșitul lui aprilie, adică după trecerea termenului de judecată.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:50, 31 Ianuarie 2019
La notar nu se poate prin procura.
Si chiar daca mergeati amandoi, mai intai trebuia sa renuntati la actiunea din instanta.
El poate fi reprezentat prin avocat, asa ca divortul se poate incheia la primul termen din aprilie.
Raman capetele de cerere privind minorul, pt ca daca nu s-a efectuat ancheta sociala, poate sa dureze.
Soțul trebuie să fie prezent la notar si este posibil sa va încurce.
Mai bine lăsați lucrurile asa deoarece daca nu vine la notar rămâneți nedivortata si cu banii dati la notar, bani care nu se restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Divort - minor nascut inaintea de casatorie- Bogdan28 Bogdan28 situatia este urmatoarea : minorul s-a nascut inaintea casatoriei. parintii momentan locuiesc in italia si vor sa divorteze rapid. in situatia in care fac ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Am un copil minor iar sotul are o amanta de vreun an de zile.Am incercat sa rezolvam problema , dar el nu poate renunta la ... (vezi toată discuția)