avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chitanta taxei de timbru trebuie depusa personal sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chitanta taxei de timbru trebuie depusa personal sau de alta persoana?

Buna ziua. Intr-o cauza-plangere contra unui proces verbal la o contraventie rutiera, chitanta originala care dovedeste plata taxei de timbru trebuie depusa personal la registratura instantei sau o poate depune o terta persoana (un parinte)?
Ori acea terta persoana o poate depune doar daca are o imputernicire notariala in acest sens?
Sau exista posibilitatea trimiterii prin posta? In acest caz chitanta originala trebuie sa fie insotita de vreo cerere sau alt document?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
ken, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:33, 1 Februarie 2019
Poate sa o depuna oricine, puteti sa o trimiteti prin posta, inainte faceti si o poza sau copie sa aveti dovada.
Ar fi bine sa fie insotita de o adresa de inaintare dar obligatoriu sa mentionati nr de dosar
O poate trimite un membru al familiei doar dacă îi faceți o împuternicire, nu trebuie să fie autentică!
Totodată, o puteți trimite prin poștă cu confirmare primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii taxei de timbru!! Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am platit taxa de timbru si timbre judiciare, corect, cum mi s-a cerut de catre judecatoria sector 4 Bucuresti si din ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Am depus o plangere la instanta, insa am uita sa achit taxa de timbru. Am primit o notificare prin care sunt obligata ca in termen de 10 zile sa o ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ca netimbrata din cauza pierderii plicului de catre judecatorie mira09 mira09 Sunt in urmatoarea situatie: instanta anuleaza actiunea ca netimbrata desi plicul cu dovada achitarii taxei a fost primit de catre Judecatorie inaintea ... (vezi toată discuția)