avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Bună ziua! Am și eu o întrebare va rog, dacă am semnat un contract de munca și m au pus sa fac și o cerere de demisie în alb semnata, ce înseamnă asta? E posibil sa lucrez fără sa mi plătescă contribuțiile la stat?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Catalynutzu9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 1 Februarie 2019
Demisia în alb – avantaje și pericole
[ link extern ]

Codul muncii nu reglementeaza situatia in care salariatii sunt obligati sa-si semneze demisia in alb ca o conditie a incheierii contractului individual de munca.

Demisia se da din initiativa salariatului si nu la solicitarea angajatorului.

Lipsa consimtamant liber exprimat al angajatului cu privire la incetarea raporturilor de munca se poate sanctiona cu nulitatea deciziei de incetare a raporturilor de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in alb crystyna04 crystyna04 Are voie angajatorul sa puna demisia in alb la sfarsitul contractului?...avand in vedere ca eu niciodata n am mai avut astfel de contract. (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul părților, însă cu preaviz impus de conducere. este legal? phyzzo phyzzo Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti daca urmatoarele aspecte sunt legale din punct de vedere al codului muncii: - Persoana X a mers la conducerea firmei Y ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)