avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire

Buna seara! Treaba sta cam asa... Eu lucrez cu norma intreaga din 19 septembrie 2018 ( inainte de asta, ultima zi lucrata este 01.07.2017).In acesta perioada, nu am avut zile de concediu medical sau fara plata. Imi mai doresc un copil, si stiu ca pentru a beneficia de CCC, imi trebuie un stagiu de cotizare de 12 luni din ultimele 24. Ce nu inteleg eu, este pana cand acest stagiu trebuie sa fie complet, pana la 7 luni de sarcina, cand mama poate opta pentru concediu prenatal sau pana cand se va naste copilul? In cazul meu, prima sarcina a fost o sarcina foarte dificila cu CM , RM, nastere prin cezariana la 39 de saptamani, deci exista riscul ca sarcina sa nu ajunga nici acum la 39-40 de saptamani. Daca in timpul sarcinii, voi avea probleme de sanatate, beneficiez de concediu medical, iar acesta ma poate afecta la intrarea in CCC ? Cam dupa cate luni lucrate , in aceste conditii, credeti ca ar fi bine sa raman insarcinata ( pana acum au trecut 4,5 luni)? Nu vreau sa pierd acest drept al mamei.
Stiu ca am scris un roman, dar as vrea sa ma lamureasca cineva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AnydaA , utilizator 20:33, 1 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele 12 luni eligibile pentru CCC sunt pana la data nasterii copilului ...
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere, Dacă am avut 1 luna ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)