Buna seara! Treaba sta cam asa... Eu lucrez cu norma intreaga din 19 septembrie 2018 ( inainte de asta, ultima zi lucrata este 01.07.2017).In acesta perioada, nu am avut zile de concediu medical sau fara plata. Imi mai doresc un copil, si stiu ca pentru a beneficia de CCC, imi trebuie un stagiu de cotizare de 12 luni din ultimele 24. Ce nu inteleg eu, este pana cand acest stagiu trebuie sa fie complet, pana la 7 luni de sarcina, cand mama poate opta pentru concediu prenatal sau pana cand se va naste copilul? In cazul meu, prima sarcina a fost o sarcina foarte dificila cu CM , RM, nastere prin cezariana la 39 de saptamani, deci exista riscul ca sarcina sa nu ajunga nici acum la 39-40 de saptamani. Daca in timpul sarcinii, voi avea probleme de sanatate, beneficiez de concediu medical, iar acesta ma poate afecta la intrarea in CCC ? Cam dupa cate luni lucrate , in aceste conditii, credeti ca ar fi bine sa raman insarcinata ( pana acum au trecut 4,5 luni)? Nu vreau sa pierd acest drept al mamei.
Stiu ca am scris un roman, dar as vrea sa ma lamureasca cineva. Multumesc.