avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare onorariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare onorariu

Am un proces pe rol la o instanta in Romania, si dupa mai bine de 1 an, consider ca avocatul meu face o treaba necorespunzatoare, care in loc sa-mi rezolve problema imi creeaza daune mai mari
Fara sa intru in detalii, cum pot termina contractul cu el si cum pot recupera onorariul platit in avans ?
In eventualitatea in care refuza sa-mi restituie acesti bani, ce modalitati legale am ca sa-i recuperez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 19:26, 10 Martie 2019
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face sesizare pentru abatere disciplinară la Consiliul Baroilui din care face parte.

Atentie la termenul in care puteti face sesizarea.

Daca nu se rezolva, puteti sa il acționari in Instanta pentru restituirea onorariului.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Din punctul meu de vedere nu puteti recupera nimic daca avocatul s-a prezentat la termene a redactat acțiunea,întâmpinarea,note de sedinta adică cu alte cuvinte și -a făcut treaba.Puteti sesiza oriunde, putin probabil sa se admită o astfel de cerere.Daca il plăteati și nu făcea nici un demers sau nu se prezenta la termen era posibil dar în cazul dvs este vorba despre o parere subiectivă
Atunci sa revin cu cateva detalii...practic procesul pt care l-am angajat (partaj) NU a inceput inca dupa SASE termene, pt ca " nu s-a indeplinit procedura de citare" . Inteleg ca citarea o face instanta, dar in conditiile in care aceasta (instanta) trimite la infinit citatii care nu se intorc, ma astept ca avocatul sa depaseasca acest blocaj. De aceea consider ca nu si-a facut treaba si ma gandesc serios sa-l concediez, dar nu sunt dispus sa-mi pierd banii dati aiurea unui avocat incompetent dupa parerea mea. Va mentineti parerea anterioara ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din punctul meu de vedere nu puteti recupera nimic daca avocatul s-a prezentat la termene a redactat acțiunea,întâmpinarea,note de sedinta adică cu alte cuvinte și -a făcut treaba.Puteti sesiza oriunde, putin probabil sa se admită o astfel de cerere.Daca il plăteati și nu făcea nici un demers sau nu se prezenta la termen era posibil dar în cazul dvs este vorba despre o parere subiectivă


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E dificil ca cineva sa se pronunte in acest caz. Eu am avut dosare in care nu s-a îndeplinit procedura cu citarea si 2 ani pentru ca nu era atenta grefiera/agentul procedural. Daca avocatul se prezintă, atunci el încearcă să își facă treaba. Oricum, nu cred ca este uneori sa sesizati Consiliul Baroului. Si slabe sanse sa castigati si in civil... Nu e clar caz de abatere disciplinară.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Da,av nu are nici o vina ca partea respectiva nu mai are domiciliul la adresa indicată de dvs .a decedat,locuieste fara forme legale ,asa cum nu are nici o vina de soluțiile pe care instanta le adopta.Inainte de a face orice demers copiați incheierile de sedinta din dosar pt a vedea cum a procedat instanta,în mod normal trebuiau emise adrese la evidența populației,citat prin mica publicitate etc.In situatia dvs va garantez ca 100% nu vor fi luate nici un fel de măsuri neexistând o culpă a avocatului.Puteti proceda cum doriti dar situația este evidentă.Concentrati va asupra cauzei nu asupra av.

Alte discuții în legătură

Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)
Dovada indeplinirii procedurii de citare Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Sunt reclamant intr-un proces pe baza de ordonanta presidintiala. Paratul a fost citat la domiciliu din buletin care este casa parintilor el locuind in ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)