avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare onorariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare onorariu

Am un proces pe rol la o instanta in Romania, si dupa mai bine de 1 an, consider ca avocatul meu face o treaba necorespunzatoare, care in loc sa-mi rezolve problema imi creeaza daune mai mari
Fara sa intru in detalii, cum pot termina contractul cu el si cum pot recupera onorariul platit in avans ?
In eventualitatea in care refuza sa-mi restituie acesti bani, ce modalitati legale am ca sa-i recuperez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 19:26, 10 Martie 2019
Multumesc
Cum pot sa copiez incheierile de sedinta in conditiile in care NU domiciliez in Romania (nici paratii nu domiciliaza in Romania)?
In plus, avocatul evita mai nou sa comunice cu mine, nu raspunde la emailuri sau telefon, si nici nu mi-a comunicat ce s-a petrecut la ultimul termen. Nici asta (lipsa comunicarii cu clientul) nu constituie abatere de la indatoririle profesiei de avocat?
In final, cum pot sa beneficiez de proprietatea supusa partajului, din care detin legal 7/8, cand cei doi parati (fiecare 1/16) nu raspund la citatii si avocatul Nu poate demara acest proces pana la proba contrarie?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Da,av nu are nici o vina ca partea respectiva nu mai are domiciliul la adresa indicată de dvs .a decedat,locuieste fara forme legale ,asa cum nu are nici o vina de soluțiile pe care instanta le adopta.Inainte de a face orice demers copiați incheierile de sedinta din dosar pt a vedea cum a procedat instanta,în mod normal trebuiau emise adrese la evidența populației,citat prin mica publicitate etc.In situatia dvs va garantez ca 100% nu vor fi luate nici un fel de măsuri neexistând o culpă a avocatului.Puteti proceda cum doriti dar situația este evidentă.Concentrati va asupra cauzei nu asupra av.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum puteti spune ca nu este demarat procesul din moment ce precizati anterior ca aveti avocat ,ca exista un proces pe rol și că în acest proces nu se realizează procedura de citare cu unul din apărați.Variantele sunt urmatoarele sau va lăsați av sa isi faca treaba,sau angajați alt avocat dar dîn punctul meu de vedere nu aveti ce reproșa la acest moment avocatului ..Am văzut și avocati neserios, unii chiar escroci care încasau onorarii și nu făceau nimic dar aceste cazuri din fericire sunt rare,peste 85-90 % din nemulțumirile clienților sunt pur subiective fără nici un motiv intemeiat ,bazate doar pe păreri presupuneri etc.Dreptul este un domeniu sensibil între specialiști pot exista opinii divergente privind strategia de urmat interpretarea unor texte de lege etc.Puteti face o procura unei rude,prieten sa va copieze dosarul .

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc,
Ma refeream la faptul ca de peste 1 an (si 6 termene), judecarea propriuzisa, administrarea probelor, etc nu a inceput. Pentru mine (nespecialist), este evident ca trimiterea la infinit a citatiilor catre parati de catre instanta nu va produce nimic nou. De aceea sunt nemultumit, si ma asteptam ca avocatul sa depaseasca acest blocaj. La asta adaug cum spuneam, refuzul respectivului avocat de a-mi raspunde la emailuri. Pur si simplu ma ignora, iar la ultima convorbire telefonica am avut senzatia ca incerca sa se disculpe, "nu e vina mea, etc" .Poate stie ceva detalii de la cele 6 termene pe care nu mi le comunica si mie, si care eventual l-ar putea incrimina pentru o treaba nesatisfacatoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
mirceani, utilizator
Revin la aceasta discutie mai veche. Avocatul meu a chemat in judecata cu buna stiinta o persoana decedata, ceea ce explica de ce nu se indeplineste procedura de citare.
Am avut deplina incredere ca stie ce face, aflu acum ca ma expun riscului de a se respinge actiunea si de a pierde taxa de timbru, datorita acestei grave erori facuta de acest avocat incompetent. Este asta un motiv serios ca sa-l actionez in judecata si sa-mi recuperez onorariul platit anticipat?
Intre timp l-am concediat si am solicitat restituirea onorariului - nu raspunde...
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
mirceani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)
Dovada indeplinirii procedurii de citare Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Sunt reclamant intr-un proces pe baza de ordonanta presidintiala. Paratul a fost citat la domiciliu din buletin care este casa parintilor el locuind in ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)