Bună seara, Fiul meu a împlinit 18 ani, am primitde la Autoritatea Tutelara informațiile reeritor la actele necesare . Apare o problema cu tatăl copilului,nefiind căsătoriti legal, copilul este recunoscut de el ca fiindui tată însă este pe numele meu. In acest caz mai este nevoie de curator, declaratie de la el si de martori? sau este suficient daca anexez decizia data de tribunal cu ani în urma de unde reiese ca înafar de pensie copilul îmi aparține,și deciziile deasemenea. Vă mulțumesc, Cornea Ioaneta
Vă mulțumesc, probabil nu am scris și diag ci doar că este cu handicap, grav. Copilul este cu handicap grav,(gr. l ) diag. este parapareză spastică - fond paralizie cerebrală prin prematuritate, retard mental sever QI 24 wisc cu elemente autiste.
Trebuie sa faceti cerere la instanta privind numirea dvs. ca tutore. Nu trebuie acordul tatălui, este bine sa va gânditi la un martor care sa stie ca dvs. va ocupați de copil.
Pentru a prelua tutela am nevoie de
1.un curator (mi s-a spus ca nu pot fi și curator și tutore).
2.doi martori.
3.declarație simpla al sotului neautentificata la notar(care nu este) pentru desemnarea mea ca tutore.
4,si declarația mea simpla ,neautentificată la notar ce presupune acordul meu în scris pentru a fi tutore.
Am pregatite dosarele în 4 ex. cu acestea-
1. actele medicale și certificatul de încadrare.
2. acte civile bolnav si tutore (,presupun ca se refera la ceritficat de nastere si carte identitate ale mele si ale copilului)
3 .adev. medicala de la med, de familie că nu sunt în evidență cu boli psihice.
4.adeverinșa de venit pt. mine și copil.
5,cazier.
Si totusi nu le pot preda la registratura din cauza ca nu am curator si acele doua declaratii.
O sa gasesc o modalitate de rezolvare. Va multumesc pentru amabilitate,numai bine. Cornea I.
Si cu acele acte o sa va prezentati la Autoritatea tutelara din cadrul Primariei pentru ca dvs sa fiti desemnat tutore? Avand in vedere ca copilul este major, ar fi bine sa verificati daca vi se aplica acea procedura. Din ce stiu eu, doar instanta desemneaza tutore pentru persoanele adulte, in speta, pentru copilul dvs.