avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intocmirea dosarului pentru obtinerea tutele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intocmirea dosarului pentru obtinerea tutele

Bună seara, Fiul meu a împlinit 18 ani, am primitde la Autoritatea Tutelara informațiile reeritor la actele necesare . Apare o problema cu tatăl copilului,nefiind căsătoriti legal, copilul este recunoscut de el ca fiindui tată însă este pe numele meu. In acest caz mai este nevoie de curator, declaratie de la el si de martori? sau este suficient daca anexez decizia data de tribunal cu ani în urma de unde reiese ca înafar de pensie copilul îmi aparține,și deciziile deasemenea. Vă mulțumesc, Cornea Ioaneta
Cel mai recent răspuns: cornea ioaneta , utilizator 23:55, 6 Februarie 2019
Bună seara, Nu, nu le predau la Autoritatea tutelară. Aceste acte mi s-au solicitat a le întocmi în patru exemplare (patru dosare) pe care să le depun la tribunal. Se pare că e mult mai complicat și probabil pe parcurs unele detalii le voi afla la fața locului, Vă mulțumesc
Puteti solicita ca dvs sa fiti numită curator pana la finalizarea dosarului. Puteti depune dosarul si fara declaratia tatalui copilului si sa aratati de ce nu o puteti obtine. Instanta va poate desemna tutore si fara acea declaratie.
Vă mulțumesc pentru suport ! Voi reveni pe parcurs pentru a vă spune procedura urmată. Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donaþie copil minor vasily vasily Suntem divorţaţi şi avem un copil minor de 12 ani. Am făcut şi un partaj amiabil pentru un apartament. Mai avem împreună achiziţionată o casa la ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)