avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face

Se poate ca bunica unui minor sa ii lase un imobil si sal scoata pe fiiul ei din mostenire daca pe titlu fiul ei este mostenitorul principal
Cel mai recent răspuns: Nastase3475 , utilizator 22:02, 1 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu
Chiar dacă va fi dezmostenit fiul de drept îi revine rezerva succesorala pe care nu are voie să i o încalce nimeni. Cum vrea bunica sa ii transmită nepotului moștenirea? Prin testament?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii poate face donatie la nepot.
Asa il scoate pe fiu.
Sa inteleg ca bunicul e decedat.
S-a dezbătut succesiunea după bunic și au rămas moștenitori bunica și fiul.
Bunica vrea să facă acte nepotului.
Ei bine, nu poate, decât pe cota moștenită de la bunic, urmând ca nepotul să rămână coproprietar cu tatăl.
Nu bunica este propietar cu nepotul ei care este trecut cu cauza si nu se mai inteleg si vrea sa ii treaca stranepoatei fata lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Mostenire catre nepot marafx marafx situatia este urmmatoare. 1- inculpatul este inchis si trebuie sa plateasca daune morale partii vatamate. a fost declarat fara venit. 2. parintii ... (vezi toată discuția)
Se pot dezmosteni copiii? Nedumerire466 Nedumerire466 Buna ziua. Am o discutie pe un alt forum cu un user. Sustine ca parintii isi pot dezmosteni fii prin testament. Eu stiam ca fiii nu pot fi dezmosteniti in ... (vezi toată discuția)