avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu maternitate PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu maternitate PFA

Sunt inregistrata ca si PFA, iar in luna aprilie voi naste. La Casa de Sanatate mi s-a spus ca ar fi trebuit sa platesc deja timp de 6 luni cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii, pentru a primi indemnizatia de concediu de maternitate. Din discutiile mai vechi pe forum, stiam sigur ca trebuie platit cel putin o luna. A existat o schimbare de legislatie in 2018 si acum nu mai am dreptul la aceasta indemnizatie daca nu am platit cei 0.85% in ultimele 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 4 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,a existat .... incepand cu 01.07.2018 , stagiul minim de cotizare este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Multumesc pentru raspuns.
V-as ruga sa imi mai spuneti si daca aceasta contributie de 0.85% are vreo legatura cu obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului, sau doar cu indemnizatia pentru concediu de maternitate.
Are legatura cu obtinerea indemnizatiei pentru concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate, nedumeriri Christinne2013 Christinne2013 Buna seara, Am lucrat in perioada Ianuarie-Iunie 2013 cu 1350 ron/luna, din luna Iulie nemaiplatind asigurarea de sanatate. Am dpn 27 Noiembrie. Pentru a ... (vezi toată discuția)