avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Părinții necăsătoriti, copilul poartă ambele nume cu liniuță între ele, în cazul în care ne căsătorim, și vom purta un singur Nume, putem sa-i schimbăm și copilului numele cu cel al nostru?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:49, 2 Februarie 2019
Buna ziua,
Da, cat este minor o faceti dumneavoastra pe cale administrativa.
Daca vreti asta va sfatuiesc sa o faceti pana incepe scoala pentru a nu fi obligati, ulterior, sa-i schimbati mai multe acte decat acum.
Dupa ce este major o face el tot pe cale administrativa, daca mai vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce nume va purta copilul dupa divort ella24 ella24 Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Nume de familie reunite nerogeorge nerogeorge M-am casatorit si actuala sotie are un copil. As vrea sa-l trec pe numele meu, dar intrebarea mea este daca poate pastra si celalalt nume de familie, al ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui minorului luat in plasament mariana drapac mariana drapac Buna ziua! As dori sa stiu daca putem schimba numele nepotului minor luat in plasament. Mama acesui copil (respectiv sora sotului) a fost omorata de ... (vezi toată discuția)