avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire taxa de timbru judiciar

Am castigat o contestatie la executare, iar in hotararea definitiva scrie sa mi se restituie taxa de timbru judiciar.
Daca scrie in hotarare mai trebuie sa fac cerere iar la judecatorie pentru restituirea taxei de timbru judiciar?
Multumesc
Partea cu care v-ati judecat si care a pierdut procesul este obligata sa va plateasca aceasta taxa.
Va trebui sa o notificati in acest sens, in cazul in care nu executa de bunavoie aceasta obligatie trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc.
Nu este necesar sa faceti nici o cerere adresata instantei, intrucat obligatia de a vi se plati taxa judiciara de timbru a fost dispusa prin hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma propita acn acn Buna ziua ! Am revenit cu o intrebare : am castigat procesul in legatura cu contestatia la executare silita , s a dat si ordinul judecatoresc , dar executorul ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu magdatudor magdatudor Mi s-a spus ca dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva trebuie sa o investesc cu titlu executoriu. La ce ajuta asta si ce trebuie sa fac in acest ... (vezi toată discuția)