avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... S-a incalcat sau nu principiul contradictorialitatii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

S-a incalcat sau nu principiul contradictorialitatii?

buna, se da speta urmatoare - cerere de instituire sechestru judiciar bunuri mobile apartinand unei persoane juridice dar aflate in posesia unor persoane fizice.

In fapt, un grup de restantieri detin in numele asociatiei noastre de proprietari, diverse acte si o stampila (toate NU sunt cele originale ci le-au creat ei).
toate aceste demersuri au fost facute prin fapte ilicite si dol, ignorand statutul si legea (nu intru in detalii)
pentru a-i impiedica sa mai eludeze dispozitiile actelor constitutive, am facut o cerere de sechestru judiciar scopul urmarit fiind intrarea in posesie a actelor si a fi numit administrator sechestru pana la solutionarea unor litigii pretentii care-i opune asociatiei .... din motive foarte bine intemeiate si legale. Ei incearca sa se sustraga de la judecarea acelor dosare si se pretind noile organe de conducere ale asociatiei

Cauza mea este urmatoarea:
eu am facut cererea de sechestru judiciar
ei au facut intampinare si au invocat doua exceptii
eu am raspuns la intampinare combatand cele doua exceptii invocate de parati si am invocat la randul meu o alta exceptie (de nulitate absoluta ale unui act pe motive de forma)
in actele mele am cerut judecarea cauzei in lipsa pentru ca trebuia sa fiu prezent la alt proces art. 223/NCPC
cererea de sechestru judiciar s-a solutionat intr-un singur termen eu nefiind prezent la sedinta
in hotarare data s-au respins cele doua exceptii ale lor, insa s-a admis exceptia inadmisibilitatii invocarii nulitatii absolute si mi s-a respins cererea de sechestru
exceptia aceasta nu a fost formulata in etapa scrisa si deci nu am avut cunostinta de ea, altfel imi exprimam opinia asupra ei

prima intrebare : in acest caz nu s-a incalcat principiul contradictorialitatii si principiul dreptului la aparare? eu zic ca instanta era obligata conform NCPC sa puna in discutie aceasta exceptie mai ales ca ea a fost invocata in timpul sedintei si nu in etapa scrisa

ideea este ca eu vreau sa fac apel insa nu cunosc motivarea si mai am doar 3 zile la dispozitie. Totusi trebuie sa scriu ceva ca sa-mi fie admis apelul
de retinut :
- toate demersurile paratilor se bazeaza pe acel act care nu indeplineste conditiile de forma stabilite de lege.
- am cerut constatarea nulitatii absolute a acelui act insa dosarul e inca pe rol
- cererea de sechestru judiciar a fost judecata de acelasi complet care judeca si constatarea nulitatii absolute (dosarul principal)
- la termenul anterior din dosarul principal, acelasi complet a invocat din oficiu si admis exceptia de inadmisibilitate a constatarii nulitatii absolute printr-o incheiere interlocutorie.

o a doua intrebare : completul care judeca un dosar este tinut de incheierea interlocutorie pronuntata intr-un alt dosar aflat pe rol (acelasi complet a judecat si dosarul principal si cel accesoriu) ?
multumesc anticipat
*P.S. admin : nu schimbati categoria va rog

Alte discuții în legătură

Motiv de nulitate pvc invocat in apel Gepetto25 Gepetto25 Rog un sfat: In prima instanta am castigat si instanta a anulat procesul verbal de contraventie ca fiind netemeinic. Paratul a facut apel si a mentionat ... (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)