avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Repercursiuni in urma neachitarii datoriilor la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Repercursiuni in urma neachitarii datoriilor la furnizor...

Buna ziua...rugamintea ma este sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema...sunt in imposibilitate de plata a unor furnizori si am fost dat in judecata...a fost data o sentinta irevocabila si creditorului i-a ramas varianta cu "dreptul comun"...ce se va intampla, ce inseamna asta? Nu am posibilitatea achitarii, nu am proprietati sau obiecte de uz casnic...pot sa ajung la puscarie? Ce variante am? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 23:36, 19 Noiembrie 2009
Chiar daca nu oferiti suficiente informatii, banuiesc ca ati fost actionat in instanta (dvs personal ori poate o societate administrata de dvs) de catre furnizorii la care faceti referire pentru emiterea unei somatii ori ordonante de plata a unui/unor debite.
Este posibil ca cererea creditorilor dvs, din diverse motive, sa nu fi indeplinit toate conditiile legale privind starea creantele in cadrul acestor proceduri in sensul ca fie creantele nu au fost certe, fie nu au fost lichide, fie nu au fost exigibile.
In aceste conditii creditorul/creditorii dvs au posibilitatea sa-si valorifice drepturile numai pe calea dreptului comun.
Diferenta dintre aceste proceduri este , in primul rand, de timp de obtinere a unui titlu executoriu. Prin procedura somatiei de plata se dau termene scurte si nu se ataca fondul, caracteristica principala fiind celeritatea.
In schimb, prin procedura din dreptul comun, debitorul este putin mai relaxat in sensul ca are mai mult timp la dispozitie pentru aparare, termenele sunt mai lungi, se evoca fondul, s.a.m.d.
Indiferent care dintre aceste proceduri va fi folosita, in final, creditorii dvs vor obtine titluri executorii potrivit cu debitele pe care dvs le datorati.
Aceste titluri executorii vor sta la baza recuperarii sumelor datorate in cadrul executarii silite.
Practic, in situatia in care nu dispuneti de bunuri, se va infiinta o poprire pe veniturile dvs. prezente si viitoare.
In alta ordine de idei acesta este un litigiu de natura civila si nu sunteti pasibil de o pedeapsa privativa de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata Este posibil ca un creditor care introduce actiune privind somatia de plata, inainte ca instanta sa se pronunte, introduce si o actiune pe calea dreptului ... (vezi toată discuția)
Proba in somatia de plata Ariadna Gorea Ariadna Gorea Intr-o actiune avand ca obiect somatie de plata poate fi folosit ca mijloc de proba si materialul dintr-un dosar penal care s-a solutionat la parchet. ... (vezi toată discuția)
Semnificatie articol ?!? lilicrin lilicrin Ce relevanta are urmatorul articol Ordonanta nr. 5/2001 Art. 111. - (1) Ordonanta privind somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat cu privire la ... (vezi toată discuția)