lucrez la o firma de catering . mi sa oprit garantie din bani pana mi s au strans 3 salarii brute ( eu fiind casiera) . banii opriti ar trebui sa se depuna intr un cont ?
sau nu ? in contract scrie ca banii mi se vor da in cazul care plec sau la schimbare de functie .daca eu plec din firma peste 20 de ani( de ex) doar atunci am dreptul sa cer banii??? multumesc anticipat
Buna ziua !
Conform legii 54/ 1994 actualizata gestionarul are obligaţia să constituie o garanţie în numerar pe baza de contract încheiat în scris. Art. 12 din lege prevede că “garanţia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului, fără a depăşi valoarea bunurilor încredinţate.”
Banii se depun intr- un cont. Garanţia poate fi ridicată de către gestionarul titular de cont, în următoarele situaţii:
•la încetarea contractului de muncă;
•la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în condiţiile în care gestionarul nu a cauzat o pagubă sau când paguba a fost acoperită în întregime.
Cu stima !
Restituire garantie
lucian75
este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)