avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul a donat fiului din prima căsătorie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul a donat fiului din prima căsătorie, păstrându-și uzufructul, locuința în care stăm. Ne poate evacua, pe mine și pe copilul nostru, după divorț?

Eu si sotul meu suntem in divort.Avem o fetiță în vârstă de 13 ani. El a mai fost căsătorit și mai are 2 copii de 36 respectiv34 ani.Cand a cumpărat proprietatea eram impreuna de doi ani dar nu căsătoriți legal.In luna noiembrie 2018 a facut act de donație fiului din prima căsătorie. In act a specificat că mai are doi copii.Act de donație cu drept viager.Tot in luna noiembrie 2018 am adăugat eu in Cartea Funciară Locuință familiei .Act pe care mi l a anulat pentru faptul că l am băgat dupa ce i făcuse act de donație fiului.Mentionez ca dupa divorț fetita va rămâne la mine. Cum a putut să facă act având un copil minor.Poate sa mi facă evacuarea? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:32, 3 Februarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A putut dona ca e bun propriu, iar dvs nu ati fost pe faza sa inscrieti mai devreme ca locuinta a familiei. Daca ati fi reusit, o putea dona doar dupa divort, cand radia sarcina din cartea funciara.
De evacuat, poate cere si evacuarea dupa divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort laviniaraluca laviniaraluca Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o ... (vezi toată discuția)
Radiere din carte funciara a domiciliului familiei vali_nicu vali_nicu Buna ziua Am fost casatorit 6 ani si am locuit in apartamentul parintilor mei in pprimii doi ani. dupa doi ani parintii mei au facut act donatie cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la ... munteancrina5 munteancrina5 Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la parinti prin succesiune o casa o poate dona sau vinde fara acceptul sotiei in conditiile in care ... (vezi toată discuția)