avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca as divorța...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca as divorța...

Ce drepturi as avea contribuind la construcția casei ?
Cel mai recent răspuns: Sofiaelena2014 , utilizator 13:11, 11 Martie 2019
Buna ziua,

Mă numesc Ioana și am 38 ani
La început am trăit în concubinaj,adică în urmă cu aproape 11ani.
In concubinaj fiind,mi-am vândut apartamentul și cu acei bani am construit casa,dar pe care se afla parterul altei case a soțului cu fratele lui.Casa inițială este moștenire de la mătușa lui,dar el a făcut împrumut ipotecar(la care plătește cu fratele său și în ziua de astăzi),S-au separat la notariat,iar cu banii mei din vânzarea apartamentului am construit pe ce i-a revenit lui,casa noastră în care locuim astăzi.
Am ajuns până la receptie,pe care nu am obtinut-o din cauza nerespectării proiectului.
Ideea ar fi,că ne-am căsătorit în cele din urmă,in noiembrie 2014,odată cu botezul celui de-al doilea copil.
As vrea să știu ,dacă divorțez,am cum sa îmi recuperez banii pe care eu i-am investit aici?Menționez că avem doi copii împreună.
Vă mulțumesc anticipat!

Sofiaelena2014 a scris:

Ce drepturi as avea contribuind la construcția casei ?

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Sofiaelena2014, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, da. Aveti drept asupra constructiei. Puteti demonstra cu actul de vanzare al apartamentului dvs. ca ati investit banii acolo, se poate considera chiar bun propriu, in functie de cat si daca a contribuit si el.
Dar in combinatia asta, terenul pe numele nu stiu cui, ipotecat cu nu stiu cine...practic o sa fie greu.
Ar trebui să mergeți cu actele la avocat ca sa si discutați pe acte.
Dacă este contribuție în timpul căsătoriei ati avea dreptul la jumatate dar depinde de mai multe lucruri
Buna ziua!
Casa este construita înainte de căsătorie,dar cu banii obținuți din vânzarea apartamentului meu.Eram împreună de trei ani.Ne-am căsătorit după alți patru ani,odată cu botezul celui de-al doilea copil.Este o situație foarte complicată.Dar,dacă mă hotărăsc să plec cu tot cu copii,mă poate da in judecata sau mai exista "părăsire de domiciliu"?
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi fără cununie PolobocAlx PolobocAlx Buna ziua! As dori sa stiu care sunt drepturile unei femei în concubinaj (de fapt e o logodnă pentru ca urmă o căsătorie odată cu un botez....Dar s-a ... (vezi toată discuția)
Concubinaju am fost casatorit timp de 16 ani,am divortat legal dar am trait in concubinaj 5 ani,neam despartit ia are un apartament optinut in urma divortului eu o casa ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)