avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera donare sange
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera donare sange

In cazul in care un donator alege sa doneze sange intr-o zi libera a lui(lucreaza in ture) acesta poate sa solicite angajatorului acordarea unei zile libere atunci cand se intoarce la munca,pentru ca a donat totusi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 4 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate ....Legea prevede ca, donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariați.

Legea prevede ca ziua libera se acorda in ziua donarii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatorul de sange angajat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Hot 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sange, spune ca donatorul salariat isi poate lua liber in ziua donarii ... (vezi toată discuția)
Angajat, donator de sange s.stefan s.stefan Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatorul aspect: Persoana care doreste sa doneze sange in conditiile legii, in calitate de angajat si avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Beneficii donatori de sange werepairit werepairit Consider zi libera pentru un angajat care a vrut sa doneze sange insa a primit adeverinta de refuz din motive medicale? (vezi toată discuția)