avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatii legale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatii legale

Buna ziua, anul trecut am primit o amendă în autobuz , si am contestat-o în instanță, si am pierdut. Iar judecatoarea imi a anulat cererea . Iar acum imi a sosit scrisoare acasa de la primărie sa o plătesc. Sunt obligat să o plătesc? Sau doar rămâne acolo ?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 03:18, 4 Februarie 2019
Sunteti obligat sa o platiti.
Păi judecătorul nu a spus nimic de plata amenzii , doar imi a anulat cererea . No o pot lasa pur si simplu acolo ?

Ana-Maria Dutescu a scris:

Sunteti obligat sa o platiti.

Lasati-o acolo si o sa fiti executat silit. Daca vi s-a anulat cererea inseamna ca amenda trebuie platita.
Ok multumesc, de curiozitate pot plăti amenda in monezi de 1 si 5 bani ?

Ana-Maria Dutescu a scris:

Lasati-o acolo si o sa fiti executat silit. Daca vi s-a anulat cererea inseamna ca amenda trebuie platita.

Aveti dreptul de a plati cu bani.
Dacă va refuza nu inseamna ca ar avea dreptul.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie - data gresita, model plangere, procedura dritaS dritaS buna ziua, am primit in data de vineri 05,02,2016 o amenda pentru depasirea vitezei legale pe raza judetului valcea, ieri 09,02 inaintea expirarii celor 48 ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)
Problema retur bani comanda online calind83 calind83 buna ziua, am comandat de la un magazin online un produs de 1000 de lei pe care l-am platit cu card bancar dar nu l-am primit. Dupa 1 luna mi-au trimis alt ... (vezi toată discuția)