avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatii legale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatii legale

Buna ziua, anul trecut am primit o amendă în autobuz , si am contestat-o în instanță, si am pierdut. Iar judecatoarea imi a anulat cererea . Iar acum imi a sosit scrisoare acasa de la primărie sa o plătesc. Sunt obligat să o plătesc? Sau doar rămâne acolo ?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 03:18, 4 Februarie 2019

Adrian420 a scris:

Ok multumesc, de curiozitate pot plăti amenda in monezi de 1 si 5 bani ?

Ana-Maria Dutescu a scris:

Lasati-o acolo si o sa fiti executat silit. Daca vi s-a anulat cererea inseamna ca amenda trebuie platita.

Chestia sa platiti cu monezi de 1 si 5 bani e penibila, pana la urma persoana de la caserie nu v-a gresit cu nimic si nici cel ce v-a amendat nu e devina ca nu ati respectat legea.
De ce nu mai bine va asumati greseala si achitati?
Pentru ca am primit amenda in urma unei nereguli care nu era trecută în regulamentul firmei de autobuz , si desi ii am spus judecătorului ca amenda a fost dată fara bază legală tot a anulat cererea mea, evident ca atunci cand firma de transport aparține primariei se înventeaza motive , si mie imi a anulat plângerea pe motiv că,, asa e normal ,, halal motiv mai ales ca nu am încălcat nici o regula

mariustz a scris:

Adrian420 a scris:

Ok multumesc, de curiozitate pot plăti amenda in monezi de 1 si 5 bani ?

Ana-Maria Dutescu a scris:

Lasati-o acolo si o sa fiti executat silit. Daca vi s-a anulat cererea inseamna ca amenda trebuie platita.

Chestia sa platiti cu monezi de 1 si 5 bani e penibila, pana la urma persoana de la caserie nu v-a gresit cu nimic si nici cel ce v-a amendat nu e devina ca nu ati respectat legea.
De ce nu mai bine va asumati greseala si achitati?

Puteați face apel și apela la un avocat pentru ajutor.
După cum am spus, nu merita sa stricați ziua cuiva de la primărie deoarece aveți ceva cu firma de autobuze, nu au nici o vina, și ei sunt la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie - data gresita, model plangere, procedura dritaS dritaS buna ziua, am primit in data de vineri 05,02,2016 o amenda pentru depasirea vitezei legale pe raza judetului valcea, ieri 09,02 inaintea expirarii celor 48 ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)
Problema retur bani comanda online calind83 calind83 buna ziua, am comandat de la un magazin online un produs de 1000 de lei pe care l-am platit cu card bancar dar nu l-am primit. Dupa 1 luna mi-au trimis alt ... (vezi toată discuția)