Buna ziua. Imi cer scuze daca s-a repetat intrebarea, dar situația mea e atipică si nu gasesc un răspuns concludent. Am un copil dintr-o relație anterioară, care locuiește cu mine. Soțul meu actual are si el un copil din căsnicia anterioara, care locuiește cu mama sa. Împreună avem un copil. Noi, ca familie, suntem 4: eu, soțul, fiul meu si fiica noastra. Eu si soțul suntem salariati, copiii au alocatia de la stat, pt fiul meu primesc pensie alimentară, iar soțul la rândul lui plătește pt fiul său. Venitul pe membru de familie se calculeaza: salariu+salariu+alocatii/4 sau se tine cont de situația atipică si se calculează altfel?
Sunteti dvs, sotul copilul dvs din prima casatorie si copilul comun. Calculati toti banii care va intra - adica salariile, alocatiile celor 2 copii, pensia copilului si impartiti la 4. Exact asa cum ati scris si dvs .
Corect ar fi fost sa se fi scazut din salariul sotului pensia ce o plateste si apoi salariul ramas sa se fi adunat.. dar tine de interpretare... depine cine intreaba ca sa zic asa.. daca va duceti la banca sa luati un credit si va socotesc veniturile pe cap de familie, fiti sigura ca pensia platita se scade.. dar daca e vb de vreun drept de la primarie sau de la stat si trebuie sa aveti un anumit venit maxim, fiti convinsa ca nu se scade pensia si se considera tot salariul sotului ca venit... dar aici, macat puteti protesta :).. dati o declaratie pe propria raspundere ca atat castiga fara pensie ca nu are ce sa i se intample.
Chiar, de fapt, de ce vreti sa stiti ?
Pensie alimentara
lili5
sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara.
nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)