avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAUNE MATERIALE CAUZATE PRIN ACCIDENT RUTIER
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAUNE MATERIALE CAUZATE PRIN ACCIDENT RUTIER

Buna ziua.
In luna iulie 2008 am avut un accident de masina, accident produs din vina mea.La acea data aveam functia de administrator la firma dar ca salariat.Masina apartinea firmei.Mentionez ca pentru masina nu s-a incheiat polita pentru riscuri suplimentare ( CASCO ).Ulterior am fost schimbat din functia de administrator, iar acum la aceasta data, doresc sa plec din firma, insa patronul mi-a pus in vedere ca trebuie sa achit contravaloarea masinii.Dincolo de toate aspectele morale ale acestei povesti, din punct de vedere legal, exista o cale legala de a scapa de aceasta problema.Mentionez ca masina nu mi-a fost predata pe baza de proces verbal de predare-primire, la data producerii accidentului eram in interes de serviciu,iar dupa producerea accidentului nu am primit nici o adresa sau document din partea patronului in care sa mi se aduca la cunostinta ca am de platit cv masinii.Repet, mi s-a pus in vedere sa platesc cv masinii doar verbal si nu scris.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:42, 18 Noiembrie 2009
Art. 998 cod Civil, orice faptã a omului, care cauzeazã altuia prejudiciu, obligã pe acela din a cãrui gresealã s-a ocazionat, a-l repara.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie accident...? abcabc abcabc Fiind angajat ca si medic si facand distributie de medicamente am avut un accident cu masina firmei. Mi se poate imputa reparatia masinii? Multumesc (vezi toată discuția)
Dc nu am avut contract de munca ma poate da in judecata pentru daune ? sweetm sweetm fratele meu a lucrat la o firma de transport fara contract de munca fara nici un document semnat si a primit o cursa in afara unde din pacate a adormit la ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc? fluxi fluxi lucrez la o firma de transport persoane extern.de cateva luni am zgariat un autocar de un perete am fugit de la locul accidentului asta se intampla in ungaria. ... (vezi toată discuția)