georgeta enasescu a scris:
dar angajatorul se afla intr-o situatie economico-financiara precara , acesta fiind motivul restructurarii postului, societatea nu este membra semnatara a CCMUNN pe anii 2007-2010 deoarece nu este membra a nici unei organizatii patronale ; nici salariatii societatii nu sunt membri ai vreunui sindicat semnatar al CCMUNN pe anii 2007-2010; Codul muncii in prezent in vigoare poate impune societatii in calitate de angajator acordarea unor drepturi banesti ?
Contractul colectiv de munca unic la nivel national, se aplica tuturor angajatilor si angajatorilor indiferent daca sunt sau nu parte la una din organizatiile semnatare ale acestuia.
Salariu compensatoriu instituit de art. 78 din CCMUN, constituie o creanta salariala pe care o are angajatul concediat asupra fostului sau angajator.
Deci chiar daca vorbim de falimentul societatii, acel salariat are o creanta asupra acesteia, creanta cu care se poate inscrie la masa credala.
Sa nu uitam ca in conformitate cu prevederile codului muncii creantele de natura salariala se achita anterior oricarei alte creante (numai organele statului nu respecta aceasta si dispune blocarea si executarea conturilor societatilor comerciale , conturi din care se platesc salarii).