avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Atributii ANPC in a verifica aplicarea legilor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Atributii ANPC in a verifica aplicarea legilor 449/2003, OG21/1992

Societatea noastra are activitatea autorizata la punctul de lucru dupa codul 4531 - comert cu ridicata de piese auto. Vanzarea se face pe baza de factura + chitanta, si numai catre persoane juridice.
In acest caz, obligatiile societatii, in calitate de vanzator si importator, in ce priveste protectia consumatorului (asa cum sunt aratate in L449, OG21 .......) exista sau nu ? (adica obliga aceste legi oricum ca firma sa dea certificat de garantie, sa puna etichete pe produse, sa afiseze pretul ...... obligatii care se cer " in vederea informarii corecte a consumatorului (persoana fizica)".
ANPC mi-a raspuns la o intrebare asemanatoare prin : "legislatia din domeniul protectiei consumatorului nu se aplica in cazul relatiei comerciale dintre doua firme".
OK. Inteleg ca in cazul unei reclamatii al unui client de-al nostru (firma) nu se aplica legislatia respectiva, dar oare firma noastra trebuie sa aplice "preventiv" obligatiile specificate in aceasta.
Sa fie asta motivul pentru care Comisariatele teritoriale continua sa ne controleze, pe tema indeplinirii obligatiilor acestei legislatii.
Daca este asa, unde scrie ?
Daca nu este asa cum pot sa refuz un astfel de control ?



cu respect si multe multumiri,
Hahanski

Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
hahanski, utilizator

Alte discuții în legătură

Documente necesare in cazul unui control de la opc Terezia81 Terezia81 Buna ziua, Am deschis un magazin micut cu produse cosmetice. De ce documente am nevoie pentru produse in cazul unui control OPC? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului florinnedeianu florinnedeianu pentru a reclama o firma trebuie scris prima data la comisariatul judetean sau la ANPC BUCURESTI? (vezi toată discuția)