avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce prevedere din CP/CV poate fi corelata cu fapta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce prevedere din CP/CV poate fi corelata cu fapta descrisa mai jos

Am cumparat un telefon resigilat de la Emag. Cand am ridicat telefonul de la showroom am solicitat verificarea lui si s-a constatat ca incarcatorul nu functiona. Am rugat angajatul de la Livrari sa scrie olograf aceasta constatare pe factura (ca să evit pe viitor suspiciunea că eu as fi cu ceva raspunzator pentru defectiunea respectiva). Am considerat necesar ca dupa achizitionare sa trimit incarcatorul in service-ul autorizat Depanero pentru repararea incarcatorului. Evident, ma asteptam ca sa fie inlocuit, deoarece nu mai repara nimeni chestii ieftine. Incarcatorul nu mi-a fost primit in service decat daca il predam cu tot cu telefon. A trebuit sa bag si telefonul in service, desi acesta nu avea nicio problema tehnica. După ce s-a depasit perioada de asteptare, cei de la service m-au sunat si au mentionat ca incarcatorul nu e original, sugerand ca aceasta ar anula garantia. Eu am spus ca daca s-a produs o substituire intre cel original si unul fals aceasta substituire s-a produs inainte sa intru eu in posesia produsului (resigilat - nota bene) si nu imi poate fi imputata mie. Pana la urma am primit solutia de restituire a banilor si casare a produsului, desi produsul principal (telefonul) nu avea motive sa fie casat, fiind perfect functional. Am sunat si am spus ca decizia luata imi lezeaza dreptul de proprietate asupra telefonului si il doresc inapoi, iar ei au zis ca nu se mai poate face nimic, deoarece asa au decis ei unilateral. Rog un avocat, sau mai multi avocati, sa imi indice o lege care corespunde acestei stari de fapt. Ceea ce s-a întâmplat, casarea respectivă, poate fi considerata distrugere conform CP? Sau ce alta prevedere legala poate fi considerata ca temei legal pentru o viitoare plangere in instanță pe linie civila sau/si penala?
Cel mai recent răspuns: PARTEVATAMATA2010 , utilizator 14:39, 6 Februarie 2019
Eu zic sa incepeti cu o plangere la ANPC, protectia consumatorului, inainte de instanta.
Povestiti si dumnealor cele intamplate si vedeti ce spun, are rost sau nu o actiune in instanta
Ionut.ion a scris:

Eu zic sa incepeti cu o plangere la ANPC, protectia consumatorului, inainte de instanta.
Povestiti si dumnealor cele intamplate si vedeti ce spun, are rost sau nu o actiune in instanta

ANPC ar fi fost indicat sa intervina daca nu se facea stornarea, dar, din moment ce mi-am primit banii, regulamentul a fost respectat. Problema e ca cu cei 350 de lei cat am dat eu pe telefon nu pot cumpara unul nou, fiind la mijloc o reducere de 70% datorata faptului ca era un produs resigilat. Prejudiciul e mai subtil si depaseste puterile de analiza ale ANPC
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
PARTEVATAMATA2010, utilizator
In urma presiunilor din partea mea, Depanero a anulat stornarea, a inlocuit incarcatorul nefunctional si a expediat ambele componente (incarcatorul si telefonul) pe adresa mea prin curier. Din acest moment, in care ei m-au sunat si mi-au zis, sper sa nu mai am nicio surpriza neplacuta. Deci se poate inchide acest titlu. Multumesc echipei avocanet.ro pentru intelegere, precum si celor care ar fi dorit sa ma ajute dar nu au avut suficient timp (in decursul celor 24 de ore scurse pana s-a rezolvat deja situatia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat de la emag un tv in data de 14.11.2020 ... Alex1603 Alex1603 Buna ziua, Am achizitionat de la emag un tv in data de 14.11.2020 (oferta black friday). Televizorul a fost despachetat si montat in data de 07.03.2021, ... (vezi toată discuția)
Problema garantie telefon TvX TvX Salutare tuturor, Am o problema putin mai delicata si sunt curios si de parerile voastre, sau de cum ati proceda voi. Pe la jumatatea lunii decembrie am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, .....am o speță ,emag, depanero și dolarii , am ... Ion Ionutz_112 Ion Ionutz_112 Buna ziua, .....am o speță ,eMag, Depanero și dolarii , am și eu o situație , am achiziționat de la o doamna prin olx un telefon iPhone second hand , ... (vezi toată discuția)